Pardew mag van Newcastle met Crystal Palace praten

Reacties

Newcastle United heeft Alan Pardew toestemming gegeven te praten met Crystal Palace. De club van de Nederlanders Vurnon Anita, Daryl Janmaat, Siem de Jong en Tim Krul stelt in een statement op de clubwebsite dat Pardew dinsdag zal ontbreken op de training door de onderhandelingen.

Pardew mag van Newcastle met Crystal Palace praten

Pardew kwam in beeld bij Crystal Palace, nadat Neil Warnock afgelopen zaterdag werd ontslagen. De 53-jarige Engelsman heeft een verleden als speler bij The Eagles. Toen hij zondag na afloop van de 3-2 overwinning op Everton ook ontbrak op de persconferentie, nam de speculatie over een vertrek naar Selhurst Park alleen maar toe.

Doordat het contract van Pardew in Newcastle nog doorloopt tot medio 2020, zal Crystal Palace een afkoopsom moeten betalen om de voormalige middenvelder terug te halen naar Londen. Een overstap zou in sportief opzicht een flinke stap terug zijn. Newcastle staat tiende, nadat de eerder nog veelvuldig bekritiseerde Pardew de boel in oktober weer op de rit kreeg. Crystal Palace bezet de achttiende plaats, met maar drie punten meer dan hekkensluiter Leicester City.

Pardew zou volgens The Guardian echter problemen hebben met het gebrek aan inspraak op het transferbeleid van Newcastle. Zo is er geen geld beschikbaar om in januari een spits aan te trekken. Crystal Palace laat er met een afkoopsom van circa vier miljoen euro en een vierjarig contract alsmede een beter basissalaris dan Pardew aan de oevers van de Tyne opstrijkt, bovendien geen twijfel over bestaan dat de na Arsène Wenger langst zittende manager in de Premier League welkom is op Selhurst Park.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.