Mourinho: 'De deur staat na de wedstrijd open voor Cech'

Reacties

De zesde speelronde van de Premier League gaat zaterdagmiddag van start met de topper tussen Chelsea en Arsenal (13.45 uur) en die wedstrijd staat voor een groot deel in het teken van de terugkeer van Petr Cech op Stamford Bridge.

Mourinho: 'De deur staat na de wedstrijd open voor Cech'

Tien jaar was de nu 33-jarige doelman eerste keus bij Chelsea, maar afgelopen seizoen moest hij genoegen nemen met een plek op de reservebank. Thibaut Courtois kreeg de voorkeur. Cech liet al snel weten niet nog een seizoen als stand-in te willen fungeren en manager José Mourinho liet hem de voorbije transferperiode naar Arsenal vertrekken.

Mourinho vindt de terugkeer niet speciaal. 'Voor mij is hij gewoon de keeper van Arsenal tot het einde van de wedstrijd. Niemand hoeft te denken dat hij onze schoten maar even door gaat laten. Hij komt hier om te winnen en wil dat misschien meer dan ooit', aldus de Portugees, die na de wedstrijd wel tijd voor Cech heeft. 'Als hij na afloop bij ons in de kleedkamer wil komen, staat de deur open voor hem.'

Volgens Arsène Wenger, manager van Arsenal, zou Cech tegen Chelsea het verschil weleens kunnen maken. 'Want je weet dat je bijna een perfecte goal moet maken tegen hem, anders gaat hij er niet in', stelt de Fransman. 'Maar hij zal zich wel moeten focussen op de wedstrijd. Ik denk dat dat wel goedkomt, want in de strijd om de Community Shield liet hij zich ook niet afleiden.'

Op 2 augustus debuteerde Cech uitgerekend tegen Chelsea tijdens het duel om de Community Shield. Mede dankzij enkele uitstekende reddingen van de Tsjech won Arsenal. Het was pas voor het eerst dat Wenger Mourinho versloeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.