'Monaco koopt geen volledig elftal, hooguit zes spelers'

Hoewel AS Monaco in een week tijd al meer dan honderd miljoen euro uit heeft gegeven voor het aantrekken van João Moutinho, James Rodríguez, Radamel Falcao en Ricardo Carvalho, gaat het volgens algemeen directeur Filips Dhondt om een project voor de lange termijn.

'Monaco koopt geen volledig elftal, hooguit zes spelers'

Monaco werkt onder de impulsen van miljardair Dmitry Rybolovlev (foto) hard aan een wederopstanding, nadat het twee jaar geleden nog was gedegradeerd naar de Franse Ligue 2. Na het onlangs behaalde kampioenschap moet Monaco zich meteen na de promotie gaan mengen in de top van de hoogste afdeling.

Dat bevestigt Dhondt, eerder onder meer negen jaar werzkaam voor Club Brugge, woensdag in een interview met het Belgische Nieuwsblad. 'We willen een vooraanstaande rol spelen in de Ligue 1. En we willen meteen Europa in. De eigenaar begrijpt dat het even zal duren om de Champions League te winnen. Op termijn willen we verbazen, maar we beseffen dat dit een project van de lange adem is, dat een aantal jaar in beslag zal nemen.' Joã<b></b>o Moutinho (gehurkt, uiterst links), Radamel Fa<b></b>lcao (gehurkt, midden) en Ja<b></b>mes Rodríguez (gehurkt, uiterst rechts) worden bij AS Mo<b></b>naco andermaal elkaars ploeggenoot. Eerder speelde het trio al samen bij Porto, voordat F<b></b>alcao naar Atlético Madrid vertrok. Met de vier voormalige FC Porto-spelers Carvalho, Falcao, Moutinho en Rodríguez als versterkingen is de koopzucht van Monaco volgens Franse en internationale media nog lang niet gestild. Zo zouden ook Barcelona-doelman Víctor Valdés en Hulk, de Braziliaanse steraanvaller van Zenit Sint-Petersburg (en opvallend genoeg eveneens ex-Porto), spoedig in het prinsdom aan de Cote d'Azur neerstrijken.

Dhondt nuanceert die verhalen enigszins. 'We hebben al een degelijke kern, een volledig nieuw elftal gaan we niet kopen. Maar wel vier of vijf, misschien zes nieuwe spelers. Maar niet blind, hè. We doen gerichte aankopen. Achterin kunnen we nog wel versterking gebruiken. Maar geloof zeker niet alle geruchten die in L’Equipe en dergelijke verschijnen.'

Monaco is met de Franse voetbalcompetitie overigens nog in een juridische strijd verwikkeld, omdat het een fiscaal voordeel heeft ten opzichte van de in Frankrijk gezetelde clubs. Daardoor staat de toetreding van Monaco tot de Ligue 1 op de tocht. Dhondt maakt zich echter geen zorgen. 'Als je een grote club wil zijn, heb je nu eenmaal basisinvesteringen nodig. Maar wees gerust, alles verloopt volgens de Franse en Europese regelgeving.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen