Monaco pakt door met zestig miljoen euro voor Falcao

Radamel Falcao (27) is gezwicht voor het grote geld en speelt de komende jaren voor AS Monaco. De Franse promovendus maakt zestig miljoen euro, de gelimiteerde afkoopsom van de Colombiaan, over naar Atlético Madrid.

Monaco pakt door met zestig miljoen euro voor Falcao

Falcao heeft dinsdag met succes de medische keuring doorstaan en zal op korte termijn een meerjarig contract, naar verluidt vijf jaar, tekenen tegen een vergoeding van liefst tien miljoen euro per jaar. Alleen zijn handtekening ontbreekt nog, maar dat is een formaliteit.

Falcao is de derde speler die het nieuw te vormen sterrenensemble van de Monegasken na een miljoenentransfer komt versterken. Vrijdag zetten James Rodríguez en João Moutinho al hun handtekening onder een vijfjarig contract. Zo heeft Monaco al honderddertig miljoen euro uitgegeven aan drie spelers.

In de zomer van 2012 deed Atlético-voorzitter Miguel Ángel Gil Marín al een belofte aan Falcao. 'We beloofden hem dat we zouden helpen als hij zijn vorm zou vasthouden en ons naar de Champions League zou loodsen, wat gelukt is. Welke beslissing hij ook neemt, wij staan achter hem', zei hij onlangs.

Falcao kwam bij aanvang van het seizoen 2011/12 voor liefst veertig miljoen euro over van FC Porto en moest in de Spaanse hoofdstad de naar Manchester City vertrokken Agüero doen vergeten. Daar slaagde hij ook in, want in negentig officiële duels scoorde de 27-jarige Colombiaan liefst zeventig keer.

De kapitaalkrachtige eigenaar Dmitri Rybolovlev van Monaco heeft ook al een volgende versterking op het oog. Fabio Coentrão, die bij Real Madrid heeft aangegeven te willen vertrekken, staat hoog op het verlanglijstje. Bovendien worden ook de andere gearriveerde topspelers genoemd als nieuwe versterking van de Monegasken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen