Monaco kan niet overtuigen in topper tegen Lille

AS Monaco en Lille kwamen in de Franse topper niet verder dan een gelijkspel. In Stade Louis II speelden de nummer twee en drie van Frankrijk met 1-1 gelijk.

In Monaco nam de thuisploeg na vier minuten al de leiding dankzij Mounir Obbadi. De Monegasken kregen daarna kansen via Geoffrey Kondogbia en Dimitar Berbatov (foto), maar wisten de voorsprong niet op te voeren.

Ondanks het lichte veldoverwicht van Monaco kwam Lille, met voormalig Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou in de basis, voor de rust al op gelijke hoogte. Op aangeven van Ryan Mendes Da Graça tekende Divock Origi voor de gelijkmaker.

Daar bleef het ook bij in de wereldberoemde badplaats. Daardoor heeft koploper Paris Saint-Germain na deze speelronde een voorsprong van tien punten op nummer twee Monaco, terwijl Lille de club uit Parijs volgt op negentien punten.