Zesde zege op rij voor PSG dankzij Thiago Motta

Paris Saint-Germain heeft op bezoek bij Lorient voor de zesde keer op rij gewonnen in de Ligue 1. Thiago Motta maakte het enige doelpunt (0-1).

Zonder Gregory van der Wiel - die ontbrak vanwege een knieblessure - had PSG geen makkelijke avond in het Stade Yves Allainmat. Toch kwam het vier minuten voor rust op voorsprong. Zlatan Ibrahimovic stond aan de basis van die treffer.

Thiago Motta gaf het laatste zetje en bezorgde de bezoekers daarmee opnieuw drie punten in de strijd om de landstitel. Het doelpunt van de in Brazilië geboren Italiaan bleek namelijk de enige van de wedstrijd. Christophe Jallet was in de tweede helft nog wel dicht bij 0-2, maar de inzet van de vervanger van Van der Wiel werd nog knap gered door doelman Fabien Audard.

Door de overwinning heeft Paris Saint-Germain nu 73 punten uit dertig duels. Dat zijn er elf meer dan nummer twee AS Monaco, dat een wedstrijd minder speelde. Lorient blijft twaalfde.