Ibrahimovic dirigeert PSG naar eenvoudige zege

Paris Saint-Germain boekte een regelmatige overwinning op Saint-Étienne (2-0). Zoals zo vaak dit seizoen was Zlatan Ibrahimovic van doorslaggevende waarde voor de koploper van de Ligue 1.

PSG, waar Christophe Jallet de geblesseerde Gregory van der Wiel verving, had voor rust geen kind aan Saint-Étienne. Ibrahimovic opende na een door hemzelf opgezette aanval al na dertien minuten de score. De uitploeg stelde dat er van buitenspel sprake was en protesteerde hevig, maar uit camerabeelden bleek dat het doelpunt terecht werd toegekend.

Vier minuten voor de pauze nam Ibrahimovic ook de tweede treffer van de avond voor zijn rekening. Na een voorzet van Edinson Cavani wipte de ex-Ajacied de bal met buitenkant voet over doelman Stephane Rouffier.

Hoewel Saint-Étienne er na rust nog een wedstrijd van probeerde te maken, was het duel met die tweede treffer van Ibrahimovic al beslist. De Parijse club hoefde zich niet overmatig in te spannen om de 2-0 voorsprong over de eindstreep te trekken. Door de overwinning slaat PSG weer een gat van acht punten met AS Monaco, dat eerder op de zondag met 2-3 won van Olympique Lyon.