PSG op titelkoers na winst tegen Marseille

Paris Saint-Germain stevent af op prolongatie van de Franse landstitel na een 2-0 overwinning op Olympique Marseille. De voorsprong op achtervolger AS Monaco groeit daardoor naar acht punten.

PSG was in de eerste helft de betere partij, maar Marseille behaalde de rust schadevrij. Dat had de Zuid-Franse club te danken aan zijn verdediger Rod Fanni, die een wereldgoal van Lucas Moura voorkwam. De Braziliaan van PSG dribbelde langs vier tegenstanders, maar zijn wippertje had net niet genoeg kracht en werd daardoor door Fanni uit de doelmond gegleden.

In de tweede helft moest Marseille alsnog buigen. Maxwell, die eerder deze week zijn contract met een jaar verlengde, rondde in de vijftigste minuut af op aangeven van Zlatan Ibrahimovic. Twintig minuten later had Gregory van der Wiel de 2-0 op zijn schoen, maar de rechtsback kreeg de bal uit lastige hoek niet voorbij doelman Steve Mandanda.

Die tweede Parijse treffer kwam er tien minuten voor het einde alsnog. De net ingevallen Edinson Cavani kopte op aangeven van Van der Wiel hard in de kruising. Door de overwinning stevent PSG onbedreigd af op titelprolongatie. Met nog elf wedstrijden te spelen hebben de hoofdstedelingen acht punten meer dan nummer twee AS Monaco, dat zaterdag met 2-0 verloor bij Saint-Etienne. Marseille kent een matig seizoen en is op de vijfde plaats terug te vinden.