'Moisander verruilt Ajax voor Sampdoria'

Reacties

Niklas Moisander maakt na dit seizoen de overstap naar Sampdoria. De aanvoerder van Ajax vertrekt transfervrij uit Amsterdam en tekent een driejarig contract.

'Moisander verruilt Ajax voor Sampdoria'

Volgens La Gazzetta dello Sport ondergaat Moisander woensdag (vandaag) een medische keuring bij de huidige nummer vijf van de Serie A. De 29-jarige Fin reisde dinsdag al af naar Genua.

Moisander stapte in de zomer van 2012 voor circa vier miljoen euro over van AZ naar Ajax. Sindsdien speelde de linksbenige centrumverdediger 99 officiële wedstrijden waarin hij zeven keer trefzeker was.

Lang was de positie van Moisander onderwerp van gesprek in Amsterdam. Omdat hij over een aflopende verbintenis beschikte, leek zijn sportieve perspectief af te nemen aangezien Ajax in dat soort gevallen normaliter kiest voor spelers die langer aan de club verbonden blijven.

Moisanders beoogde vervanger, Stefano Denswil, wilde echter eveneens niet bijtekenen en vertrok naar Club Brugge. Uiteindelijk liet trainer Frank de Boer het sportieve aspect daarom prevaleren en besloot hij toch het seizoen af te maken met Moisander als basisspeler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.