Moisander: 'Straks zou ik zomaar weg kunnen zijn'

Reacties

Na het vertrek van Siem de Jong zou Ajax in Niklas Moisander de volgende aanvoerder kunnen kwijtraken. Trainer Frank de Boer houdt er ernstig rekening mee.

Moisander: 'Straks zou ik zomaar weg kunnen zijn'

De Finse verdediger heeft een contract tot medio 2015 in Amsterdam. En dat is vaak een reden voor een club om een speler van de hand te doen, zodat er nog een afkoopsom kan worden geïncasseerd. 'De kans is groot dat Moisander vertrekt', aldus De Boer, die in Nick Viergever (AZ) al een potentiële vervanger haalde..

'Ik denk ook dat hij klaar is voor een volgende stap', vervolgde De Boer in gesprek met Voetbal International. 'Alleen zal hij wel secuur moeten kijken of de speelstijl van de nieuwe club bij hem past. Hij is een voetballende verdediger, dan kun je al veel clubs wegstrepen.'

Moisander laat wijselijk niet het achterste van zijn tong zien over zijn toekomst. 'Als er wat komt dan zal dat pas tegen het einde van de transferperiode zijn', zegt hij in het trainingskamp in Tirol waar Ajax de afgelopen week verbleef.

'En dan kan ik zomaar weg zijn', ging de 28-jarige Fin verder. 'Zo werken die dingen nu eenmaal. Maar daar ben ik totaal niet mee bezig. Als aanvoerder moet ik het goede voorbeeld geven. Ajax telt nu en daar is mijn volledige focus op gericht.'   

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.