Nieuwe spitsen zorgen voor ruime oefenzege Ajax

Ajax heeft een 5-1 overwinning geboekt op FC Wacker Innsbruck. Aanwinsten Arkadiusz Milik en Richairo Zivkovic kwamen tot scoren, terwijl Kolbeinn Sigthórsson uit voorzorg aan de kant bleef met lichte klachten aan zijn linkerknie.

In het Oostenrijkse Schwaz nam Ajax al binnen een minuut de leiding via Ruben Ligeon. Wacker Innsbruck maakte al snel gelijk, maar binnen een kwartier stonden de Amsterdammers via Davy Klaassen en Lerin Duarte alweer op een 3-1 voorsprong. Nog voor rust maakte aankoop Milik (foto) de vierde treffer voor het team van trainer Frank de Boer. Opvallend was dat Nick Viergever, eveneens een aanwinst, op het middenveld stond.

Na de hervatting kwam Ajax met een geheel nieuw elftal het veld weer op. Binnen een minuut tekende Zivkovic voor zijn eerste doelpunt in een Ajax-shirt, maar daarna stokte de productie van de Amsterdammers.

Na de wedstrijd reist Ajax direct af naar Nederland, waarmee een einde komt aan het trainingskamp in Oostenrijk. Als het onderweg meezit, dan zijn de mannen van coach De Boer precies op tijd terug voor de aftrap van Nederland – Costa Rica (22.00 uur).

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.