Mkhitaryan maakt zich op voor eerste minuten bij Dortmund

Waar Bayern München zaterdag tegen Eintracht Frankfurt voor het eerst kan beschikken over de van een dijbeenblessure herstelde Mario Götze, neemt Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp diens opvolger Henrikh Mkhitaryan voor het eerst op in zijn wedstrijdselectie.

Mkhitaryan maakt zich op voor eerste minuten bij Dortmund

Götze vertrok vorig seizoen tot grote ontzetting van heel Dortmund voor 37 miljoen euro naar Bayern, waarna BVB naarstig op zoek ging naar een vervanger voor de 21-jarige aanvallende middenvelder. De keuze viel uiteindelijk op Shakhtar Donetsk-middenvelder Mkhitaryan, die vlak na zijn transfer van 27 miljoen euro echter geblesseerd raakte aan zijn enkel.

Mkhitaryan moest de seizoenopener van vorige week tegen FC Augsburg (4-0) daardoor missen, maar kan zondag tegen het gepromoveerde Eintracht Braunschweig zijn debuut maken. 'Woensdag hebben we onderling een wedstrijd gespeeld en toen heeft hij zeventig minuten meegedaan. Hij werd van minuut tot minuut zekerder aan de bal, het ziet er dus goed uit', lichtte Klopp zijn beslissing vrijdag toe.

Hoewel Ilkay Gündogan door een rugblessure, opgelopen tijdens de oefeninterland van Duitsland tegen Paraguay (3-3), ontbreekt zal Klopp Mkhitaryan waarschijnlijk wel vanaf de bank laten beginnen. De verwachting is dat Pierre-Emerick Aubameyang, vorige week bij zijn debuut tegen Augsburg nog goed voor een hattrick, samen met Marco Reus en Jakub Blaszczykowski achter aanvalsleider Robert Lewandowski start.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen