Dortmund vier weken zonder recordaankoop Mkhitaryan

Borussia Dortmund moet het minimaal vier weken stellen zonder de kersverse aankoop Henrikh Mkhitaryan. De Armeense spelverdeler liep dinsdag in het vriendschappelijke duel met FC Luzern (4-1 winst) een enkelblessure op.

Dortmund vier weken zonder recordaankoop Mkhitaryan

De 24-jarige Mkhitaryan moest zich na het maken van een doelpunt (de 3-1) direct laten vervangen. De MRI-scan van woensdagochtend wees uit dat de voormalige middenvelder van Shakhtar Donetsk de enkelbanden van zijn rechtervoet heeft ingescheurd.

Daarmee lijkt de Champions League-finalist van 2012 direct een streep door zijn naam te kunnen zetten voor de wedstrijd om de Duitse Super Cup tegen Bayern München (27 juli) en de eerste speelronde van de Bundesliga (10 augustus uit bij FC Augsburg).

Mkhitaryan is bij Dortmund de opvolger van Mario Götze, die de overstap maakte naar Bayern München. De Armeniër werd voor een bedrag van 27,5 miljoen euro overgenomen van Shakhtar Donetsk, vorig seizoen nog de tegenstander van Dortmund in de achtste finales van de Champions League (3-0 winst Dortmund en 2-2).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen