Klopp is jaloers op de rijkgevulde selectie van Guardiola

Aankomend weekend gaat de Bundesliga weer van start, met Bayern München als grote titelfavoriet. Dat vindt althans Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp, die zaterdag bij de start van het nieuwe seizoen enkele belangrijke krachten moet missen.

Klopp is jaloers op de rijkgevulde selectie van Guardiola

Zo is de deze zomer als opvolger van de naar Bayern vertrokken Mario Götze aangetrokken Henrikh Mkhitaryan nog altijd niet volledig hersteld van een spierblessure. Bovendien ontbreekt rechtsback Lukas Piszczek nog drie maanden na een operatie aan zijn liezen, terwijl hij eerder deze zomer al werd geholpen aan een heupblessure.

Omdat het ook nog onzeker is of Ilkay Gündogan vanwege lichte rugproblemen zaterdag kan worden ingezet, moet Klopp bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen meteen gaan sleutelen aan zijn ideale formatie. En juist omdat Klopp in dat geval over minder sterke alternatieven beschikt dan Bayern, kijkt hij met enige jaloezie naar de rijkgevulde selectie van collega-coach Pep Guardiola.

Doelstelling
'In directe confrontaties met Bayern hebben we echt niet het gevoel dat we de onderliggende partij zijn, maar zij hebben zo'n sterke selectie dat ze op elke situatie adequaat kunnen reageren. Dat hebben wij niet. Onze doelstelling is daarom om ons in de top te manifesteren, terwijl Bayern al jaren bij de beste drie clubs van Europa hoort.'

Om zaterdag tegen Augsburg goed voor de dag te komen, hoopt Klopp dat hij behalve Pisczcek, Mkhitaryan en de geschorste doelman Roman Weidenfeller niemand hoeft te missen. En dus weigert de 46-jarige coach Gündogan al af te schrijven. 'Hij is voor zaterdag zeker nog een optie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen