Revanche voor Dortmund ondanks productiviteit Robben

Borussia Dortmund heeft trainer Josep Guardiola stof tot nadenken gegeven. Ondanks twee treffers van Arjen Robben ging de Duitse Super Cup aan Bayern München voorbij (2-4).

Revanche voor Dortmund ondanks productiviteit Robben

De eerste weken van Bayern München onder Guardiola hadden hoge verwachtingen gewekt. De Spaanse coach had zijn ploeg al snel op de rails, zo was de conclusie na de voorbereiding. Maar getuige de strijd om de Duitse Super Cup is er nog werk aan de winkel.

De snelle achterstand kon nog worden toegeschreven aan Tom Starke. De vervanger van de geblesseerde Manuel Neuer ging in de zesde minuut in de fout bij een kopbal van Sven Bender, waarna Marco Reus met het hoofd de bal kon binnen knikken.

Maar Borussia Dortmund bracht de defensie van Bayern vaker aan het wankelen, waarbij ook opviel hoeveel moeite de Beierse ploeg had op te bouwen door de druk van BVB. Dat had ook gevolgen voor de aanval die weinig gevaar kon stichten. Robben bood in de 54ste minuut Bayern hoop op een positief resultaat door uit een voorzet van Philipp Lahm raak te koppen. Maar in een tijdbestek van drie minuten was daar weer weinig meer van over door toedoen van Ilkay Gündogan.

De middenvelder van Borussia Dortmund zag eerst zijn voorzet door Bayern-verdediger Daniel Van Buyten in eigen doel gekopt worden, waarna hij met een bekeken schot de voorsprong eigenhandig vergrootte (3-1).

Dat Robben in de 64ste minuut de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam, zorgde voor een opleving van Bayern. In de 86ste minuut kwam er een einde aan de spanning. Reus tekende op aangeven van invaller Pierre-Emerick Aubameyang voor de genadeklap.

Daarmee had Borussia Dortmund de revanche te pakken voor de verloren finale van de Champions League, waarin Robben in de slotfase Bayern in vervoering en Dortmund in rouw bracht. Maar het was ook een les voor Guardiola.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen