Guardiola acht 'speciale' Götze klaar voor Bayern-debuut

Miljoenenaankoop Mario Götze zit zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt voor het eerst in de selectie van Bayern München. Trainer Pep Guardiola denkt dat de 21-jarige aanvallende middenvelder klaar is voor zijn officiële debuut.

Guardiola acht 'speciale' Götze klaar voor Bayern-debuut

Götze liep afgelopen seizoen vlak na het bekendmaken van zijn veelbesproken transfer van Borussia Dortmund naar Bayern een spierblessure op en kon daardoor pas laat aanhaken in de voorbereiding van zijn nieuwe werkgever. Wat Guardiola zondag zag toen Götze een half uur meedeed in het oefenduel met Györi ETO FC, stemde hem echter positief.

'Mario is een bijzondere speler. In Hongarije heeft hij maar dertig minuten gespeeld, maar had hij desondanks meer balcontacten dan elke andere speler. Dat komt echter niet door zijn fitheid, maar door zijn voetbalintelligentie. Hij mag dan niet zo veel lopen als David Alaba of Arjen Robben, maar hij is echt een speciale speler met veel potentie en bovendien pas 21.'

De kans dat Götze tegen Frankfurt in de basis start lijkt uitgesloten, maar dat hij fit genoeg is om in te vallen staat volgens Guardiola buiten kijf. 'Hij gaat elke dag een beetje vooruit. Deze trainingsweek heeft Mario dan ook echt goed gedaan. Hij heeft zich van dag tot dag verbeterd', aldus Guardiola, die alleen de langdurige geblesseerde Holger Badstuber nog moet missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen