Götze scoort twee keer bij langverwacht Bayern-debuut

Mario Götze heeft zijn officieuze debuut gemaakt voor Bayern München in een oefenduel tegen Györi ETO FC. Tijdens de 4-1 overwinning in Hongarije scoorde hij als invaller direct twee keer.

Vrijdag opende Bayern het seizoen in de Bundesliga met een 3-1 overwinning op Borussia Mönchengladbach. Vandaag reisde het elftal van Pep Guardiola af naar Györ in Hongarije voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen het plaatselijke Györi. Van de basisspelers tegen Mönchengladbach kon alleen Thomas Müller opnieuw op een basisplaats rekenen. Daniel Van Buyten was aanvoerder van het elftal, terwijl er ook een plek in de opstelling was ingeruimd voor Spanjaard Thiago.

Na een helft spelen keek Bayern verrassend tegen een achterstand aan. Leandro Martinez maakte namens de Hongaren voor rust de enige treffer.

Na rust trok Xherdan Shaqiri met een kopbal, uit een voorzet van Diego Contento, de stand weer gelijk. Toen er reeds zestig minuten op de klok stonden, mocht Götze zijn langverwachte entree maken. De middenvelder werd in de zomer voor 37 miljoen euro overgenomen van concurrent Borussia Dortmund, maar kwam door blessureleed nog niet aan spelen toe voor Bayern. Bij zijn eerste optreden nam hij zijn nieuwe team direct bij de hand met twee treffers. Nog een treffer van Shaqiri zorgde ervoor dat er een 1-4 uitslag op de borden kwam.

Tegenover Der Kicker toonde Götze zich na afloop tevreden. 'De eindstand had slechter gekund. Het was slechts een oefenwedstrijd, maar voor mij was het zeer bijzonder.'

Bekijk hieronder beide treffers van de Duitse spelmaker.