Mihaylov clubloos na nieuw mislukt avontuur

Reacties

De carrière van Nikolay Mihaylov (27) dreigt uit te draaien op een grote teleurstelling. Het contract van de ex-doelman van FC Twente bij Mersin Idmanyurdu is ontbonden.

Mihaylov clubloos na nieuw mislukt avontuur

Het betekent een nieuwe mislukte episode in de loopbaan van de doelman, die in zijn jongere jaren te boek stond als supertalent nadat hij al op zijn zeventiende was gedebuteerd voor Levski Sofia. Het leverde hem een transfer naar Liverpool op, maar daar bleef zijn doorbraak uit. Een omweg, een vierjarige periode bij FC Twente, leek alsnog een springplank te vormen richting een mooie carrière.

In 2011 werd hij zelfs uitgeroepen tot Bulgaars Voetballer van het Jaar, vóór Dimitar Berbatov. Daarmee trad hij in de voetsporen van zijn vader Borislav Mihaylov, die in de jaren tachtig en negentig in totaal tot 102 interlands voor de Bulgaarse ploeg kwam.

Na 82 competitieduels voor de Enschedeërs maakte Mihaylov in 2013 de overstap naar Italië, waar hij voor Hellas Verona in de Serie A ging spelen. Althans, dat dacht hij. Mihaylov verloor namelijk de concurrentiestrijd van Rafael en daalde in de pikorde uiteindelijk zelfs tot derde keus. Zonder ook maar een duel voor Verona te hebben gespeeld, toog hij in 2014 naar Mersin Idmanyurdu.

Maar ook daar hadden ze al snel genoeg gezien van Mihaylov, die met FC Twente de beker en landstitel won. In zijn eerste seizoen kwam hij tot slechts zes optredens. Deze jaargang wist Mihaylov zich niet te revancheren, want na drie duels is zijn tot 2016 doorlopende contract bij de nummer zeventien van Turkije ontbonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.