Míchel: 'Diarra wil niet stoppen, het voetbal leidt hem af'

Reacties

Hoewel Lassana Diarra vrijdag door familieomstandigheden niet op de club was, denkt Olympique Marseille-trainer Míchel dat de Franse middenvelder komende zondag tegen Saint-Étienne zal spelen. De dertigjarige international verloor vorige week vrijdag een nicht tijdens de aanslagen in Parijs.

Míchel: 'Diarra wil niet stoppen, het voetbal leidt hem af'

Diarra stond met de Franse nationale ploeg op het veld in Stade de France toen de hoofdstad van Frankrijk het doelwit werd van diverse aanvallen, die meer dan honderd mensen het leven kostten. Vier dagen later beperkte de voormalige speler van onder meer Arsenal, Chelsea en Real Madrid zich op Wembley tegen Engeland tot een invalbeurt van een half uur.

'Ik heb dinsdag met hem gesproken, toen alles weer wat kalmer was', vertelde Míchel vrijdag tijdens de persconferentie over de ploeggenoot van Karim Rekik. 'Hij zei dat hij niet kon stoppen, dat voetbal een afleiding vormt. Hij zei dat hij zich sterk houdt en dacht er klaar voor te zijn om dit weekend te spelen. Vanochtend heeft hij niet met ons meegetraind, maar zaterdag zal hij zich weer bij de groep voegen.'

Diarra was er vrijdag niet vanwege familieredenen. 'De mens is altijd belangrijker dan de speler', zei Míchel. 'We moeten er allemaal voor hem zijn en hem steunen. Het is niet makkelijk om onder deze omstandigheden te trainen. We vragen ons af in wat voor wereld we leven', aldus de trainer van Marseille, dat donderdag FC Groningen ontvangt in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.