Meulensteen: 'Moyes wilde louter bekenden om zich heen'

René Meulensteen is nog altijd verbolgen over de manier waarop hij afgelopen zomer moest vertrekken bij Manchester United. Na de komst van David Moyes, de opvolger van de gestopte Sir Alex Ferguson, moest hij plaatsmaken voor Jimmy Lumsden en Steve Round, de vaste medewerkers van Moyes bij Everton.

Meulensteen: 'Moyes wilde louter bekenden om zich heen'

Meulensteen was tussen 2001 en 2006 coach van het Onder 21-team van United en was na een kort uitstapje naar het Deense Brøndby IF vanaf januari 2007 een vast lid van het veelgeprezen team van Ferguson. Moyes zag echter geen heil in de samenwerking met de 49-jarige Nederlander, die zich daar nog altijd over verbaast.

'Ik had sterk het gevoel dat het toekomstplaatje dat de club ons had geschetst niet overeenstemde met wat naar voren kwam in de gesprekken met David Moyes. Ik had sterk het gevoel dat David louter bekende gezichten om zich heen wilde', vertelt Meulensteen in een uitgebreid interview met The Telegraph.

Meulensteen vindt het onverstandig van Moyes dat hij de technische staf van Ferguson terzijde schoof. 'Ik zei tegen hem: Met alle respect, David, je hebt fantastisch werk geleverd bij Everton, maar realiseer je je wel dat je een jacht gaat verruilen voor een cruiseschip?  Ferguson, de kapitein, had een goede crew met coaches zoals ik.'

'Het was absoluut geen probleem geweest als hij had gezegd: Ik heb Jimmy Lumsden echt nodig als klankbord, maar - wacht eens even - dit cruiseschip vaart al vijf jaar succesvol met deze crew, dus ik kan er net zo goed een seizoen mee samenwerken en kijken hoe het loopt', vervolgt Meulensteen, die inmiddels alweer een ontslag rijker is, na zijn gedwongen vertrek bij FC Anzhi.

Dat Meulensteen zijn baan bij United moest inruilen voor die bij Anzhi als assistent van de inmiddels ook vertrokken Guus Hiddink, deed hem veel. 'Het maakte me droevig om weg te gaan. Ik had bij United de best baan ter wereld. Ik hield van elk aspect dat het werken met zulke topspelers met zich meebracht. Ik ken het team en de club van binnenuit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen