Meulensteen krijgt spoedig duidelijkheid van Moyes

Hoewel David Moyes Sir Alex Ferguson pas op 1 juli officieel opvolgt is de vijftigjarige Schot maandag al gesignaleerd op Carrington, het trainingscomplex van Manchester United. Onder meer de toekomst van René Meulensteen is onderwerp van gesprek.

Meulensteen krijgt spoedig duidelijkheid van Moyes

Moyes werkt op Goodison Park samen met zijn assistent Steve Round en coach Jimmy Lumsden en er gaan geruchten dat zij hem volgen naar Old Trafford. Ook Phil Neville, nu nog actief als speler en aanvoerder van The Toffees en tussen 1994 en 2005 uitkomend voor United, zou kandidaat zijn om Moyes achterna te reizen naar Manchester als coach.

Moyes zelf benadrukte echter dat hij niet al te veel wil veranderen aan de door Ferguson samengestelde staf. Dat zou goed nieuws betekenen voor veldtrainer Meulensteen en keeperstrainer Eric Steele. De bedoeling is dat zij nog voor hun zomervakantie duidelijkheid krijgen over hun toekomst bij de regerend kampioen van Engeland.

Met het recente transferverzoek van Wayne Rooney ligt er bovendien nog een andere belangrijke taak voor Moyes. Hij moet met zijn voormalige pupil – Rooney debuteerde voor Everton op zestienjarige leeftijd onder Moyes – om de tafel om hem voor de club te behouden, zeker omdat de titelconcurrenten Chelsea en Manchester City zijn situatie nauwlettend volgen.

Het zijn dus drukke dagen voor Moyes. 'Ik heb de komende week waarschijnlijk twee banen', luidden zijn veelzeggende woorden. Na een korte zomerstop kan hij meteen aan de bak bij zijn nieuwe werkgever. In juli gaat United op een tour door Thailand, Australië, Japan en Hong Kong. Op 11 augustus staat de strijd om de Engelse Supercup (Community Shield) met Wigan Athletic gepland.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen