Messi straks te koop, Maradona look a like, pech voor Jesé

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Messi straks te koop, Maradona look a like, pech voor Jesé

'Waarom zou Messi niet voor Bayern München kunnen spelen?'
Diego Maradona zegt in gesprek met Bild dat een transfer van Messi in de nabije toekomst niet ondenkbaar is. De Argentijnse wereldvoetballer zegt dat Barcelona eerder al bepaalde zaken heeft verloochend. Een shirtsponsor was lange tijd ondenkbaar, maar tegenwoordig prijkt Qatar Airways op de borst. 'Dus ik geloof echt dat Messi op een dag een ander shirt kan dragen', aldus Maradona.

De top van Bayern München zien de komst van Messi in ieder geval zitten.
De top van Bayern München zien de komst van Messi in ieder geval zitten.

• Over Maradona gesproken. Onlangs maakte Arthur Maia (zie video hieronder) een soortgelijke treffer als de Argentijn tijdens het WK in 1986 tegen Engeland. De Braziliaanse middenvelder zette zijn indrukwekkend slalom wel iets eerder in.

• De supportersschare van Manchester City heeft nog maar weinig kunnen genieten van Stevan Jovetic, de aanvaller die deze zomer voor liefst 26 miljoen euro over kwam van Fiorentina maar slechts acht keer in actie kwam namens The Citizens. Mensen die vandaag langs het trainingsveld stonden zagen een glimp van de kwaliteiten van de Montenegrijn.

• Het zit Jesé Rodriguez even niet mee. De 21-jarige aanvaller brak door in de hoofdmacht van Real Madrid, scoorde een aantal belangrijke doelpunten, terwijl de Spaanse nationale ploeg lonkte. Zover kwam het niet. Jesé liep een zware kruisbandblessure op en zag zijn WK-droom daarmee in duigen vallen. Daar bleef het niet bij. Dinsdag moest hij ook nog eens vluchten, op krukken, vanwege een brand in zijn appartement.

Kasper Schmeichel dacht dinsdag in de voetsporen van zijn vader Peter te treden door te scoren tegen Yeovil Town, maar een dag later besloot de bond om het doelpunt toe te kennen aan Chris Wood. In blessuretijd kopte Leicester City-doelman Schmeichel via de onderkant van de lat binnen (1-1), iets wat zijn vader deed als keeper van zowel Manchester United als Aston Villa. Terwijl Schmeichel jr. juichend wegliep, kopte Wood voor de zekerheid nog binnen. En na bestudering van de televisiebeelden krijgt die laatste het doelpunt op zijn naam, aangezien de inzet van de doelman de lijn niet had gepasseerd. 'Ik denk dat iedereen die de beelden bekijkt ziet dat de bal over de lijn was', reageerde Schmeichel teleurgesteld. Oordeel zelf.

• Manchester United-trainer David Moyes heeft zich dit seizoen met regelmaat moeten excuseren voor de matige prestaties van zijn ploeg. Het regionale Manchester Evening News heeft er een mooi smoezensysteem van gemaakt. Te laat op je werk? David Moyes adviseert je graag!

• 'Dit was een typische Arsenal-week. Ze capituleerden tegen Chelsea en hetzelfde lijkt te gebeuren tegen andere topteams. Het gebeurde tegen Liverpool (5-1) en tegen Manchester City kregen ze zes goals tegen (6-3). Arsenal gaat zonder discipline het veld op. Het lijkt wel of ze zonder strijdplan de wedstrijd in gestuurd worden. Er zijn geen leiders: geen Vieira, geen Adams of Keown. Zo'n type speler hebben ze nodig.'
Voormalig Manchester United-middenvelder Paul Scholes, tegenwoordig analist bij Sky Sports, had dinsdagavond weinig positiefs te melden over Arsenal, dat thuis met 2-2 gelijk speelde tegen Swansea City.

• Eens te meer een 'nieuwtje' over The Red Devils. Dat Manchester United dit seizoen op het veld regelmatig in de fout gaat is bekend, maar ook op het Twitter-account van de club ging het gisteren mis (zie hieronder). De social media-beheerder van de club uit Manchester vergiste zich en haalde de broers Touré door elkaar.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.