Messi sluit seizoen in stijl af met hattrick in Guatemala

Lionel Messi heeft het seizoen in de oefenwedstrijd tegen Guatemala stijlvol afgesloten met een hattrick. De 25-jarige steraanvaller van Barcelona hielp Argentinië aan een 4-0 overwinning en passeerde Diego Maradona op de topscorerslijst aller tijden van zijn land.

Messi sluit seizoen in stijl af met hattrick in Guatemala

De afgelopen twee WK-kwalificatiewedstrijden begon Messi op de bank en kon hij als invaller niet voorkomen dat zowel Colombia (0-0) als Ecuador (1-1) een punt pakte. Met zijn captain in de basis waren de Argentijnen als vanouds op dreef en werd Guatemala eenvoudig aan de kant gezet. Behalve Messi, die zijn derde hattrick van deze jaargang maakte, scoorde ook Augusto Fernández.

Zo sluit Messi het seizoen toch nog in stijl af. In Guatemala City maakte hij zijn 33ste, 34ste en 35ste interlanddoelpunt, waardoor hij Maradona passeerde en Hernán Crespo evenaarde. Alleen Gabriel Batistuta (56 goals) scoorde vaker. Bovendien schroefde Messi zijn seizoentotaal op naar 69 officiële treffers, tien meer dan Cristiano Ronaldo (59).

De laatste weken kwam Messi vooral in het nieuws door zijn gekwakkel met een hamstringblessure en door de verdenking van belastingfraude door het Spaanse Openbaar Ministerie. De fraude zou hebben plaatsgehad bij de belastingaangiften van 2007, 2008 en 2009. Er zou zelfs al een bevel van de fiscale opsporingsdienst uitstaan voor Messi. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen