Messi nog altijd onzeker voor wedstrijd op grote hoogte

Het is nog onzeker of Lionel Messi dinsdagavond met Argentinië meespeelt in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador. De 25-jarige aanvaller van Barcelona heeft de laatste maand van de Primera División niet gespeeld en kwam in het WK-kwalificatieduel met Colombia (vrijdag) slechts een half uur in actie zonder verschil te maken: 0-0.

Messi nog altijd onzeker voor wedstrijd op grote hoogte

'Ik weet nog niet of ik speel tegen Ecuador, omdat ik lang geen hele wedstrijd meer heb gespeeld en spelen op grote hoogte vereist veel inspanning', vertelt Messi voorafgaand aan de wedstrijd die op bijna drie kilometer boven zeeniveau wordt gespeeld. 'Maar ook als ik niet speel gaat Argentinië voor de overwinning.'

Ecuador slaagde er tot dusverre in alle thuiswedstrijden te winnen. Ook drie van de laatste vier ontmoetingen met de Argentijnen werden gewonnen. 'Het is er in elk geval niet zo hoog als in Bolivia (waar Argentinië drie maanden geleden 1-1 speelde, red.), maar nu spelen we tegen een sterker team. Ze staan in de stand ook hoger’, aldus bondscoach Alejandro Sabella.

Met twintig punten uit elf wedstrijden bezet Ecuador de derde plaats in de kwalificatiegroep. Argentinië, dat al twaalf duels heeft afgewerkt, leidt met 25 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen