Messi meest productieve speler op de Europese velden

Nu het seizoen 2012/13 zijn einde nadert en de meeste spelers vakantie vieren kunnen we de balans opmaken: Barcelona-aanvaller Lionel Messi sluit het seizoen 2012/13 af als de meest productieve speler op de Europese velden, al is dat uiteraard geen verrassing.

Messi meest productieve speler op de Europese velden

De Argentijn, die in de nacht van vrijdag op zaterdag met de nationale ploeg tegen Guatemala zijn laatste officiële duel van deze jaargang zal spelen, is met zijn 66 doelpunten al weken onbereikbaar voor de concurrentie. De wereldvoetballer van het jaar maakte er zestig voor Barcelona en zes namens Argentinië, op een totaal van zestig wedstrijden.

Cristiano Ronaldo bleef in de voorbije voetbaljaargang nog het dichtst in de buurt van Messi. De Portugese superster van Real Madrid was namens club (55) en land (vier) goed voor 59 treffers in 64 duels. Zlatan Ibrahimovic (Paris SG en Zweden) completeert de topdrie met 43 doelpunten uit 56 optredens.

Nederlands tintjeBij de eerste elf topschutters staan drie spelers met een Nederlands tintje (zie onderstaande graphic): Wilfried Bony (veertig goals) en Alfred Finnbogason (38) kwamen dit seizoen namens respectievelijk Vitesse en SC Heerenveen uit in de Eredivisie.

Daarnaast is Manchester United-spits Robin van Persie met 36 goals de hoogst genoteerde Nederlander is in het klassement. Hij scoorde namens The Red Devils dertig keer en voegde daar zes treffers in Oranje aan toe. (Ramon Min)

Klik op onderstaand beeld voor een grotere weergave <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen