Messi schaart Nederland onder 'beste teams tot nu toe'

Reacties

De Argentijnse superster Lionel Messi vindt niet dat Argentinië in het WK-eerste duel met Bosnië-Herzegovina (2-1 winst) het beste van zichzelf heeft laten zien. Nederland en Duitsland deden dat volgens hem wél.

Messi schaart Nederland onder 'beste teams tot nu toe'

'Ik denk dat Nederland en Duitsland in de eerste wedstrijden de twee beste ploegen waren', looft Messi Oranje en onze oosterburen. Nederland maakte in het duel met regerend wereldkampioen Spanje indruk door met 5-1 te winnen, terwijl Duitsland de vloer aanveegde met Portugal: 4-0.

Toch benadrukt Messi dat er na de eerste dagen van het WK nog niet al te veel over te zeggen valt. 'Er zijn teams die nog niet op de toppen van hun kunnen hebben gespeeld, dus het is moeilijk om nu al conclusies te gaan trekken. Naarmate het toernooi vordert, zullen die teams zich ongetwijfeld gaan verbeteren.'

Messi zal daarmee ongetwijfeld onder meer zijn eigen Argentinië bedoelen. De Zuid-Amerikanen maakten tegen Bosnië nauwelijks indruk. Na afloop kwam er dan ook kritiek op de tactiek: twee spitsen in plaats van drie. Zaterdag speelt de ploeg tegen Iran, dan zal het beter moeten. 'Maar wij zijn Argentinië, dus ik denk dat we ons op onszelf moeten focussen, niet op de tegenstander', besloot Messi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.