Ploeterende Messi helpt Argentinië laat over dood punt

Reacties

Het was grotendeels niet best wat Argentinië - en zeker ook Lionel Messi - liet zien, maar de Zuid-Amerikanen wonnen wel van WK-debutant Bosnië-Herzegovina: 2-1.

Ploeterende Messi helpt Argentinië laat over dood punt

Gonzalo Higuaïn ontbrak bij de Argentijnen vanwege een enkelblessure. Desondanks kenden de Zuid-Amerikanen een droomstart. Een vrije trap van superster Lionel Messi, voor rust verder totaal onzichtbaar, werd licht getoucheerd door Marcos Rojo, waarna de Bosnische verdediger Sead Kolasinac de bal ongelukkig in eigen doel werkte.

Dat goede begin werkte nauwelijks bevrijdend, want Argentinië wist in de slechte eerste helft absoluut niet te imponeren. Vlak voor rust was Bosnië zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar voormalig AZ-doelman Sergio Romero redde fraai op een harde kopbal van Senad Lulic.

Halverwege probeerde bondscoach Carlos Sabella het tij te keren; hij haalde Maxi Rodríguez en Hugo Campagnaro naar de kant en liet Fernando Gago en Higuaín – die dus wel fit genoeg was voor een halve wedstrijd – invallen. Zo switchte Sabella van het 5-3-2-systeem weer terug naar 4-3-3, de formatie waarin Argentinië in de voorbereiding op het WK ook speelde.

Matig
Lange tijd sorteerde dat geen enkel effect. De Argentijnen bleven matig spelen, met name Messi viel zwaar tegen. En toch wist de kleine vedette zich halverwege de tweede helft, op het moment dat Argentinië vast leek te zitten, plotseling te onderscheiden. Vanaf rechts trok hij met een kenmerkende dribbel naar binnen, waarna hij met links via de binnenkant van de paal hard raak schoot: 2-0.

Bij Bosnië, waar Manchester City-spits Edin Dzeko eveneens onopvallend speelde, mocht Haris Medunjanin ruim een kwartier voor tijd invallen. De Bosniër, die opgroeide in Nederland en speelde voor onder meer AZ en Sparta, zag hoe Vedad Ibisevic (ook invaller) er nog 2-1 van maakte, maar daar bleef het bij. Zo bleek de goal van Messi goud waard.

Het duel was pas de eerste in Groep F; Nigeria en Iran spelen maandagavond om 21.00 uur Nederlandse tijd tegen elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.