Messi: 'Verder gaan zoals we na rust hebben gespeeld'

Ondanks een weinig overtuigend optreden tegen Bosnië-Herzegovina was Lionel Messi gelukkig met de succesvolle WK-start van Argentinië (2-1). De aanvaller is voorstander van de tactische aanpassing.

Alejandro Sabella had in Maracanã twee totaal verschillende helften gezien. Volgens de Argentijnse bondscoach hielp het inbrengen van Fernando Gago en Gonzalo Higuaín in de rust zijn ploeg op het goede spoor. 'Na de wissels en andere omzettingen was het anders dan de eerste helft, toen we niet verder kwamen dan het controleren van Bosnië. Anderen hebben Messi meer ondersteund, als we in balbezit waren. Ik zou ons een zes geven.'

Ook Messi beseft dat er ruimte is voor verbetering. 'Maar het is altijd goed om het WK te beginnen met een overwinning', aldus de aanvoerder, die ondanks een moeizaam duel wel de cruciale 2-0 voor zijn rekening nam in de 69ste minuut. 'We hebben twee systemen gespeeld en gewonnen, en dat laatste is het belangrijkst.'

De tactische aanpassingen van Sabella – van drie centrale verdedigers naar het meer gebruikelijke 4-3-3 – werd toegejuicht door Messi. 'Ik denk dat het een prima tweede helft was. We hadden de bal, creëerden kansen. We moeten verder zoals we na rust hebben gespeeld. Het systeem van de tweede helft is voor ons aanvallers beter, omdat we meer kansen krijgen in de omschakeling.'