'Messi mist de persoonlijkheid om aanvoerder te zijn'

Reacties

Diego Maradona heeft kritiek geuit op Lionel Messi. De 28-jarige sterspeler van Barcelona moet Argentinië op de Copa América Centenario naar de eerste hoofdprijs sinds 1993 leiden, maar is volgens zijn landgenoot niet de juiste persoon om dat te doen.

'Messi mist de persoonlijkheid om aanvoerder te zijn'

Messi draagt sinds enkele jaren de aanvoerdersband bij de Argentijnse nationale ploeg, iets wat Maradona in zijn tijd als speler ook deed. Alleen met meer succes. Pluisje maakte zijn land in 1986 bijna eigenhandig wereldkampioen, zijn gedoodverfde opvolger greep tot nu elke keer naast alle prijzen. Zo gingen de WK-finale (na verlenging tegen Duitsland) in 2014 en de Copa América-finale van vorig jaar (na penalty's tegen Chili) allebei verloren.

Maradona betwijfelt of Messi de ploeg van bondscoach Tata Martino nu wel naar de eindzege op de jubileumeditie van de Copa América in de Verenigde Staten gaat leiden. 'Hij is een prima jongen, maar heeft geen persoonlijkheid', zei de 55-jarige Argentijn donderdag tijdens een evenement in Parijs in een interview met collega-legende Pelé. 'Hij heeft niet de persoonlijkheid om aanvoerder te zijn', aldus Maradona over Messi, die vrijdagnacht hoopt in actie te komen tegen Panama.

Ook Cristiano Ronaldo jaagt deze zomer op eremetaal met zijn land. Portugal won nog nooit een grote prijs, maar de 31-jarige vedette van Real Madrid wil daar op het EK in Frankrijk maar al te graag verandering in brengen. Volgens Maradona is Ronaldo, ook aanvoerder van zijn land, daar toe in staat. 'Hij heeft de kwaliteiten om zijn ploeg in zijn eentje naar de finale te leiden. Hij staat voor het nalatenschap van het voetbal. Wie van voetbal houdt, houdt van Ronaldo.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.