Ronaldo: 'Blijf met beide voeten op de grond'

Cristiano Ronaldo heeft woensdag direct van zich laten spreken namens Portugal. Maar de vedette waarschuwt voor te hoge verwachtingen.

'Het EK begint deze week en ik begin het zeker beetje bij beetje te voelen', zei Ronaldo na zijn overtuigende rentree in de Portugese ploeg. Met twee doelpunten in de eerste helft was hij op dreef tegen Estland (7-0).

'Het seizoen was lang. Ik had graag deze wedstrijd langer gespeeld', zei de aanvaller van Real Madrid, die in de rust achterbleef in de kleedkamer. 'Maar je moet je sparen en anderen ook speeltijd geven.'

Ronaldo kreeg in de 45 minuten tegen Estland de bevestiging dat hij na zijn extra dagen rust na de Champions League-finale zijn vorm te pakken heeft. 'Ik voel me goed. Ik wil het EK goed starten.'

De eclatante zege op Estland wekt verwachtingen, beseft Ronaldo. 'Dit is een zeer moeilijke wedstrijd om te winnen, maar we moeten het stap voor stap nemen. Tegen Estland hebben we laten zien dat de vorm er is. We hebben zeven keer gescoord, maar dat zegt niets. Blijf met beide voeten op de grond staan, want er zijn zeer sterke landen die het EK ook willen winnen.'

Portugal speelt in de groepsfase tegen IJsland, Oostenrijk en Hongarije.