Ronaldo wijst Portugal de weg naar monsterzege op Estland

Reacties

Met Cristiano Ronaldo terug in het elftal heeft Portugal tijdens de uitzwaaiwedstrijd voor het EK de vloer aangeveegd met Estland. De ploeg van bondscoach Fernando Santos won in Lissabon mede dankzij twee goals van Ronaldo en Ricardo Quaresma met 7-0.

Ronaldo wijst Portugal de weg naar monsterzege op Estland

Ronaldo ontbrak tijdens de vorige twee oefeninterlands tegen Noorwegen (3-0) en Engeland (0-1) nog omdat hij eerst met Real Madrid de Champions League-finale speelde (en won) en vervolgens van een korte vakantie genoot. Dat had hem ogenschijnlijk goed gedaan, want met een snoeiharde kopbal opende de 31-jarige aanvoerder na 36 minuten de score. Even daardoor had Ronaldo een grote kans op de 1-0 nog gemist.

Maar na de openingstreffer van de Portugese vedette ging het hard. Quaresma, met een fraaie voorzet met buitenkant rechts aangever bij de 1-0, scoorde even later met een subtiele boogbal. Vlak voor rust schoot Ronaldo via de stuit ook nog de derde treffer van de avond binnen, nadat João Mário de bal had veroverd op de Estse helft. Door zijn 58ste interlandgoal passeerde Ronaldo de Irakese topschutter Younis Mahmoud op de lijst van meest productieve internationals.

Met deze krachtige kopbal brak Cristiano Ronaldo de ban tegen Estland.
Met deze krachtige kopbal brak Cristiano Ronaldo de ban tegen Estland.

Na rust bleef Ronaldo achter in de kleedkamer, maar Portugal ging vrolijk verder. Met name Quaresma had er zin in. Na de entree van Nani, een concurrent voor een basisplaats, bleef de 32-jarige aanvaller doorgaan met fraaie acties. Uit zijn corner kopte Danilo Pereira (ex-Roda JC) raak, een voorzet van de Besiktas-buitenspeler belandde via verdediger Karol Mets in het doel en na een pass van invaller Renato Sanches schoot Quaresma droog raak in de verre hoek.

Uiteindelijk werd het dankzij Éder, een andere invaller, ook nog 7-0. Het betekent dat Portugal vol vertrouwen kan afreizen naar Frankrijk, waar IJsland op 14 juni de eerste tegenstander is in Groep F. Hongarije en Oostenrijk zijn in de poulefase van het EK de twee andere opponenten van de Portugezen, die op het mogelijk laatste Europese eindtoernooi van Ronaldo een gooi naar eremetaal willen doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.