'Ronaldo klaar om Portugal naar Europese titel te leiden'

Reacties

De oefenwedstrijd tegen Estland van woensdagavond (20.45) is voor Cristiano Ronaldo de laatste kans nog wat minuten te maken voor Portugal, voordat op 14 juni het eerste EK-duel met IJsland op de rol staat. De 31-jarige aanvaller is terug van een korte vakantie.

'Ronaldo klaar om Portugal naar Europese titel te leiden'

Ronaldo miste daardoor de vriendschappelijke interlands tegen Noorwegen (3-0) en Engeland (0-1). De sterspeler van Real Madrid was toe aan wat rust na het lange seizoen, dat voor hem een prachtig slot kende met de beslissende penalty in de gewonnen Champions League-finale tegen Atlético Madrid.

In de weken daarvoor had Ronaldo enkele wedstrijden van Real laten schieten door een spierblessure. Bondscoach Fernando Santos maakt zich echter geen enkele zorgen over zijn aanvoerder. 'Hij staat er fysiek en mentaal erg goed voor', zei Santos tijdens zijn persconferentie. 'Je zal het zien tijdens de wedstrijd. Hij is net zo fit als alle andere spelers.'

Twee jaar terug viel het WK van Ronaldo nog grotendeels in het water door fysieke ongemakken. Portugal kwam niet verder dan de poulefase. Nu wil de 125-voudig international schitteren. 'Hij is enorm gemotiveerd. Dat was hij om de Champions League te winnen en nu nog meer. De Europese titel is zijn doel. Hij is er klaar voor om Portugal naar zo'n belangrijke prijs te leiden.'

Voor Ronaldo wordt het EK in Frankrijk zijn vierde Europese eindronde. Tijdens zijn debuut in 2004 leed de toen pas negentien jaar oude dribbelaar met Portugal voor eigen publiek een pijnlijke nederlaag in de finale tegen Griekenland. In 2008 was de kwartfinale het eindstation, in 2012 de halve finale. Ronaldo scoorde in totaal zes keer op EK's en heeft het record van Michel Platini (negen goals) in zicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.