Argentinië nipt langs Chili bij start Copa América

Argentinië is de strijd om de Copa América begonnen met een overwinning. In Groep D werd Chili, vorig jaar in de finale nog te sterk voor La Albiceleste, verslagen. Lionel Messi bleef de hele wedstrijd op de bank met een lichte rugblessure. In dezelfde poule won Panama van Bolivia.

Argentinië - Chili 2-1
Na een eerste helft zonder doelpunten opende Ángel Di María zes minuten na rust de score namens Argentinië. Op aangeven van Éver Banega (foto) kwam hij op aan de linkerkant en verraste hij doelman Claudio Bravo in de korte hoek.

Acht minuten later waren de rollen omgedraaid, maar de 2-0 deed erg aan het eerste doelpunt denken. Nu was het Di María die opstoomde en de bal afspeelde naar Banega, die via de voet van Mauricio Isla in de korte hoek raak schoot.

In de extra speeltijd zorgde invaller José Fuenzalida met een rake kopbal, waar doelman Sergio Romero niet vrijuit ging, voor 2-1. Verder kwam Chili niet, waardoor Argentinië de titelverdediger klopte bij de start van het toernooi.

Panama - Bolivia 2-1
Panama is samen met Argentinië koploper in Groep D, aangezien Bolivia in de eerste speelronde werd verslagen. Blas Pérez was de gevierde man bij de Midden-Amerikanen. De spits van Vancouver Whitecaps nam beide treffers voor zijn rekening. Juan Arce scoorde namens Bolivia.

In de nacht van vrijdag op zaterdag staan de volgende duels op het programma in Groep D. Chili treft dan Bolivia, terwijl Argentinië en Panama tegen elkaar spelen.