Zucht van opluchting bij Guardiola na 'valpartij': 'Anders was Arsenal kampioen'

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola dacht dinsdagavond tegen Tottenham Hotspur heel even dat de kansen van zijn ploeg op de titel zouden slinken, maar tot opluchting van de Spanjaard voorkwam keeper Stefan Ortega dat Heung-Min Son City weer pijn zou doen.

Zucht van opluchting bij Guardiola na 'valpartij': 'Anders was Arsenal kampioen'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Guardiola lag al met zijn handen op zijn hoofd op de grond toen Manuel Akanji laat in de wedstrijd de bal verspeelde aan Son en de Zuid-Koreaanse aanvaller alleen op Ortega (ingevallen voor Ederson) af ging. De Duitser speelde daarna met een cruciale redding een hoofdrol in de zege van City bij Spurs, waardoor de koppositie weer in handen is, met één een speelronde te gaan.

'Weet je hoe vaak Son ons in de laatste zeven, acht jaar pijn heeft gedaan? Hoe vaak hij, samen met Harry Kane, tegen ons heeft gescoord? Oh my god', zei Guardiola op de persconferentie na de overwinning bij Tottenham. 'Ortega heeft ons dit keer echt gered, anders was Arsenal de kampioen, dat weet ik zeker. De verschillen zijn zo klein tussen ons.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lofzang
Ortega maakte na ruim een uur zijn entree nadat Ederson in botsing was gekomen met Spurs-verdediger Cristian Romero en uit voorzorg eruit gehaald leek te worden. 'Stefan is een heel getalenteerde keeper, een van de beste doelmannen in één tegen één-situaties die ik ooit heb gezien. Het zit ook in de Duitse voetbalcultuur dat keepers blijven staan in zo'n situatie, niet gaan liggen. Stefan heeft Ederson al vaker vervangen en hij is enorm betrouwbaar. Onze keeperstrainer heeft een geweldige keuze gemaakt door Stefan naar ons te halen', aldus Guardiola. Ortega kwam in de zomer van 2022 over van Arminia Bielefeld.

City kan komende zondag in de thuiswedstrijd tegen West Ham United de vierde titel op rij veroveren. 'We moeten gefocust blijven. Woensdag is onze hersteldag en daarna hebben we nog twee trainingsdagen. Het wordt vast niet zo emotioneel en zwaar als vorig seizoen thuis tegen Aston Villa (toen City tijdens de kampioenswedstrijd met 0-2 achterkwam en in de slotfase alsnog met 3-2 won, red.). We moeten tegen West Ham onze momenten kiezen en toeslaan. Ik zag veel gelukkige gezichten in de kleedkamer na de winst op Tottenham, maar we weten ook dat het nog niet is beslist. Het wordt geen eenvoudige opgave. We zijn wel bevoorrecht dat we nu in deze situatie zitten.'

Manchester City
Manchester City
3 - 1
West Ham United
West Ham United
Arsenal
Arsenal
2 - 1
Everton
Everton
Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.