Messi klaar voor El Clásico na jubileum bij Argentinië

Reacties

Lionel Messi bereikte vannacht met zijn treffer tegen Bolivia (2-0) als tweede Argentijn de grens van vijftig interlandgoals. Tien feiten over het kersverse jubileum van de aanvoerder van La Albiceleste.

Messi klaar voor El Clásico na jubileum bij Argentinië

● Messi is na Gabriel Batistuta de tweede Argentijnse international met minstens vijftig goals in de nationale ploeg. Batigol, Argentijns topscorer aller tijden met 54* goals, bereikte die mijlpaal op 29 juni 2000 in het thuisduel met Colombia (3-1).

● Messi had 107 interlands nodig voor zijn vijftig treffers. Van die 107 duels hadden er 68 een competitief karakter. Daarin was hij goed voor 23 goals en achttien assists.

● De jubileumgoal van Messi tegen Bolivia kwam tot stand vanaf de stip. Het was zijn elfde benutte strafschop in de nationale ploeg, tegen twee missers. Inclusief de penalty's in zijn vier strafschoppenreeksen met Argentinië staat de teller op vijftien goals vanaf elf meter.

● Messi zette zijn ploeg achttien keer op voorsprong in een wedstrijd, maakte vijf keer een achterstand ongedaan en vergrootte de marge achttien keer naar twee treffers. Negen doelpunten vallen in de categorie 'naar een marge van drie goals of meer'.

● Messi maakte de helft van zijn vijftig goals onder leiding van de vorige Argentijnse bondscoach, Alejandro Sabella (25 treffers in 33 interlands). Onder de huidige keuzeheer Gerardo Martino staat de teller op acht goals in dertien duels.

● Paraguay en Brazilië zijn met elk vier doelpunten de favoriete slachtoffers van Messi in de Argentijnse nationale ploeg. In totaal maakte hij zijn vijftig doelpunten tegen 25 van de 43 ploegen waartegen hij in actie kwam.

● Messi maakte slechts twaalf van zijn vijftig goals op Argentijnse bodem. La Albiceleste won alle elf thuiswedstrijden waarin de aanvaller tot scoren kwam.

● Messi maakte zijn vijftig goals in 38 van zijn 107 interlands. Van die duels verloor Argentinië er maar drie, tegen twee gelijke spelen en 33 overwinningen.

● In de historie van het interlandvoetbal in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika is Messi nu de achtste speler die de grens van vijftig goals heeft bereikt. Pelé (77), Stern John (Tri, 70), Ronaldo (Bra, 62), Carlos Humberto Ruiz (Gua, 59), Carlos Alberto Pavón (Hnd, 57), Gabriel Batistuta (Arg, 54*) en Romario (Bra, 55) gingen hem voor.

● Van alle nog actieve internationals wereldwijd hebben alleen Bader Al-Mutawa (Kwt, 51), Wayne Rooney (Eng, 51), Cristiano Ronaldo (Por, 56), Younis Mahmoud (Irk, 57), Carlos Humberto Ruiz (Gua, 59), Zlatan Ibrahimovic (Zwe, 62) en Robbie Keane (Ier, 67) vaker gescoord voor hun land.

* Na navraag van VI heeft de FIFA aangegeven de 56 goals van Batistuta niet te kunnen bevestigen, ondanks het noemen van dat aantal in diverse publicaties op de eigen website. De wereldvoetbalbond houdt in haar eigen database alleen de gegevens van spelers bij in de verschillende interlands onder de FIFA-vlag. Ze wagen zich niet aan oefeninterlands. De Argentijnse bond heeft 54 interlandgoals voor Batistuta in haar database. De AFA verklaart twee goals van Batistuta uit de interland tegen Slowakije uit 1995 ongeldig, omdat het niet de A-selectie van de Slowaken betrof.

Ter info: Messi staat door zijn doelpunt tegen Bolivia nu op 499 doelpunten in zijn profloopbaan: 449 in de hoofdmacht van Barcelona en dus 50 voor Argentinië, op een totaal van 627 wedstrijden. Hij kan aanstaande zaterdag in de Spaanse topper tegen Real Madrid dus opnieuw een jubileum vieren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.