Messi gelijk met Simeone en op jacht naar Batistuta

Reacties

Lionel Messi speelt met Argentinië in de nacht van donderdag op vrijdag de belangrijke WK-kwalificactiewedstrijd in en tegen Chili. Voor de sterspeler van Barcelona lonkt de mijlpaal van vijftig interlandgoals.

Messi gelijk met Simeone en op jacht naar Batistuta

Messi speelt in Santiago de Chile voor het eerst sinds 8 september van het vorige jaar weer een interland voor Argentinië. Na 105 optredens voor La Albiceleste staat hij op 49 doelpunten en kan hij na Gabriel Batistuta als tweede Argentijnse speler de grens van vijftig interlandgoals bereiken.

Het zal nog slechts een kwestie van tijd zijn voordat Messi zijn landgenoot Batistuta ook zal onttronen als Argentijns topscorer aller tijden. Batigol, die in zijn loopbaan vooral bij Fiorentina furore maakte als goalgetter, was in de nationale ploeg tussen 1991 en 2002 goed voor 56* doelpunten in 78 interlands en mag zich al jaren recordhouder van zijn land noemen.

Zwakke reeks
Messi, die tegen Chili met zijn 106de interland het aantal caps van Diego Simeone evenaart en daarmee de gedeelde vierde plaats op de Argentijnse ranglijst aller tijden zal innemen, kent een matige reeks in de nationale ploeg. Hij kwam in zijn laatste tien competitieve interlands tot één schamel doelpuntje, al bereidde hij wel vier goals van ploeggenoten voor. Die serie behelst onder meer de verloren WK-finale van 2014 tegen Duitsland (1-0) en de verloren eindstrijd om de Copa América tegen Chili (0-0, verlies na strafschoppen).

Argentinië zal een trefzekere Messi hard nodig hebben om de beroerde start in de kwalificatiereeks voor het eindtoernooi in Rusland in 2018 een gunstige wending te geven. De ploeg van bondscoach Gerardo Martino bleef in zijn eerste drie kwalificatieduels zonder winst (G2, V1) en boekte op 17 november van het vorige jaar op bezoek bij Colombia pas de eerste zege (0-1). Het duel met Chili begint vannacht om 00.30 uur.

* In de statistische huishouding van de Argentijnse voetbalbond staat Batistuta niet op 56 interlandgoals, maar op 54. De AFA rekent twee doelpunten van de spits in de interland tegen Slowakije uit 1995 (6-0 zege) niet mee omdat het niet om een duel met de officiële A-selectie van Slowakije zou gaan. De wereldvoetbalbond FIFA heeft die wedstrijd echter wel aangemerkt als A-interland en labelt de twee treffers van Batistuta wel als officieel.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.