Argentinië klopt Chili ondanks doelpunt Gutiérrez

Argentinië heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een broodnodige overwinning geboekt op Chili in de kwalificatiereeks voor het WK 2018. De Argentijnen wonnen met 1-2 en passeren Chili nu op de ranglijst.

Bij Chili stond FC Twente-speler Felipe Gutiérrez in de basis en de middenvelder greep al in de tiende minuut een hoofdrol. Gutiérrez kopte raak uit een hoekschop en zette het Chili van sterspeler Alexis Sánchez daarmee op een 1-0 voorsprong.

Lang stond die voorsprong niet op het scorebord, want negen minuten later schoot Ángel Di María met veel gevoel de bal in de verre hoek: 1-1. Al in de 24ste minuut viel de treffer die later beslissend bleek. Lionel Messi had een fraaie actie in huis, Mauricio Isla tikte de bal net voor de voeten van de Argentijnse sterspeler weg en gaf daarmee een onbedoelde assist aan Gabriel Mercado, die met een halve omhaal zorgde voor de 1-2.

Door de overwinning staat Argentinië nu vierde met acht punten uit vijf duels. Chili zakt naar de zesde plaats. De eerste vier in de groep van tien landen plaatsen zich voor het WK, de nummer vijf (op dit moment Brazilië, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag Uruguay treft) moet play-offs spelen. Ecuador, dat 2-2 speelde tegen Paraguay, is met dertien punten koploper.