Messi kan afrekenen met trauma in cruciaal kwalificatieduel

Reacties

Argentinië maakt zich met hernieuwde hoop op voor opnieuw een zeer belangrijk WK-kwalificatieduel. Nadat Lionel Messi de ploeg in november bij de hand nam, wacht nu met een wedstrijd tegen Chili een herhaling van de dramatisch verlopen Copa América-finale. De ultieme kans om de nare smaak van die nederlaag en de zwakke start van de kwalificatie weg te spoelen.

Messi kan afrekenen met trauma in cruciaal kwalificatieduel

In de nacht van donderdag op vrijdag (0.30 uur) komt Chili op bezoek in Argentinië. De gedachten zullen ongetwijfeld terug gaan naar 27 juni, toen Chili net als in 2015 de strijd om de Copa América won ten koste van zijn buurland. Het was een zwarte avond voor Messi, die een penalty miste in de beslissende strafschopserie. Na afloop was hij ontroostbaar en kondigde hij aan te stoppen als international. In de finales van de Copa in 2015 en het WK van 2014 was Messi ook al niet bij machte om zijn land een prijs te bezorgen.

Bondscoach Edgardo Bauza, die na het toernooi het stokje overnam van Gerardo Martino, overtuigde hem om dat besluit terug te draaien. Maar ook onder de nieuwe bondscoach werd de stemming er niet beter op bij La Albiceleste. Argentinië raakte in een sportieve crisis door de belabberde resultaten in de kwalificatie, met als dieptepunt de afstraffing tegen Brazilië (3-0).

Programma WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Aanvang Wedstrijd
Donderdag, 21.30 uur Colombia - Bolivia
Vrijdag, 00.00 uur Uruguay - Brazilië
Vrijdag, 00.00 uur Paraguay - Ecuador
Vrijdag, 00.30 uur Venezuela - Peru
Vrijdag, 00.30 uur Argentinië - Chili

Vijf dagen later leidde Messi zijn vaderland in een verhit treffen met Colombia naar een 3-0 zege. Als nooit tevoren beet de aanvoerder van zich af tijdens duels en al na tien minuten schoot hij de bal snoeihard uit een vrije trap langs David Ospina. Messi, die veel bekritiseerd wordt om zijn optredens in de nationale ploeg, blies de hoop van het volk op plaatsing voor het wereldkampioenschap weer nieuw leven in.

In Chili snapt men weinig van de kritische wijze waarop Messi in Argentinië benaderd wordt. 'Als Messi een Chileen was, dan waren er standbeelden door het hele land van hem. Hij zou moe worden van alle eerbetonen', zei Iván Zamorano, een van de grootste namen uit de Chileense voetbalgeschiedenis.

De nummer vier van de ranglijst in de kwalificatie zal hopen dat Messi het tijdens de aankomende ontmoeting niet op zijn heupen heeft. Voor aanvang is het verschil tussen nummer vijf Argentinië en Chili slechts één punt en hijgt Colombia de twee teams in de nek.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
1. Brazilië 12 27 +19
2. Uruguay 12 23 +13
3. Ecuador 12 20 +6
4. Chili 12 20 +4
5. Argentinië 12 19 +2
6. Colombia 12 18 0
7. Paraguay 12 15 -6
8. Peru 12 14 -2
9. Bolivia 12 7 -21
10. Venezuela 12 5 -15

De nummers één t/m vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De nummer vijf speelt een intercontinentale play-off.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.