Weg naar Rusland zit vol obstakels voor Messi en co

Reacties

Argentinië werkt in crisissfeer toe naar de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Colombia. Niets lijkt Lionel Messi en zijn ploeggenoten nog bespaard te blijven. Zelfs de vliegreis naar San Juan was er een vol obstakels.

Weg naar Rusland zit vol obstakels voor Messi en co

Onderweg naar de speelstad kreeg de Argentijnse nationale ploeg met dermate veel turbulentie te maken dat Messi en enkele andere internationals naar een papieren spuugzak moesten grijpen. Het sluit naadloos aan bij het allerminst vlekkeloze verloop van de WK-kwalificatiereeks voor de tweevoudig wereldkampioen, die in de laatste vier wedstrijden teleurstellend gelijkspeelde tegen Venezuela en Peru en verloor van Paraguay en Brazilië.

De druk op bondscoach Edgardo Bauza is daarom groeiende, terwijl hij nog maar net is begonnen aan zijn nieuwe baan als opvolger van Gerardo Martino, die vertrok na de verloren Copa América-finale tegen Chili. 'De spelers hebben me gesteund sinds we zijn begonnen met samenwerken. Ik zie bij hen een enorme wilskracht. Een betere vorm van steunbetuiging is er niet', reageerde Bauza in aanloop naar het cruciale duel met Colombia.

Messi uitte na de gevoelige 3-0 nederlaag tegen Brazilië openlijk zijn zorgen over de gang van zaken bij de nationale ploeg. 'We moeten onze mindset veranderen, want dit team heeft geweldige spelers. We moeten deze rotzooi opruimen.' Bauza borduurde voort op die uitspraken. 'Onze strategie staat niet ter discussie. Het grootste probleem is dat we acht doelpunten tegen kregen. De rest is makkelijk op te lossen. We hebben punten verloren waarvan we het niet verwacht hadden.'

Met Ajax-verdediger Davinson Sánchez mogelijk tegenover zich moet Messi zijn land naar de eerste kwalificatiezege sinds 1 september leiden. Met zestien punten en de zesde plaats dreigt Argentinië het WK voor het eerst sinds 1970 immers te gaan missen. Het ligt echter heel dicht bij elkaar in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks. Nummer drie Colombia heeft maar twee punten meer. Bovendien biedt de vijfde plek nog een ontsnappingsroute via een intercontinentale play-off.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Brazilië 11 24 +17
Uruguay 11 23 +15
Colombia 11 18 +3
Ecuador 11 17 +3
Chili 11 17 +2
Argentinië 11 16 -1
Paraguay 11 15 -5
Peru 11 14 0
Venezuela 11 5 -12
Bolivia 11 4 -22

De nummers één t/m vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De nummer vijf speelt een intercontinentale play-off.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.