Messi heeft ultiem clubrecord voor het grijpen in Camp Nou

Reacties

De recordbrekende weken houden aan voor Lionel Messi. De Argentijnse aanvaller kan zich zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Osasuna (aftrap 17.00 uur) kronen tot eeuwig topscorer van Barcelona.

Messi heeft ultiem clubrecord voor het grijpen in Camp Nou

Eén doelpunt heeft Messi nog nodig om zich de meest productieve speler in de historie van Barcelona te mogen noemen, in officiële én vriendschappelijke wedstrijden. De teller voor de Argentijn staat momenteel op 368 goals in Catalaanse dienst: 341 in 411 officiële optredens en 27 in 41 vriendschappelijke duels.

Paulino Alcántara.
Paulino Alcántara.

Het ultieme clubrecord staat nu nog op naam van Paulino Alcántara, een Spaans-Filippijnse aanvaller die tussen 1912 en 1927 gedurende twee perioden voor Barcelona speelde. De broodmagere spits liet in 357 officiële én vriendschappelijke wedstrijden voor de club 369 doelpunten aantekenen. Hij maakte in zijn loopbaan meer goals in oefenduels dan in competitieve wedstrijden: 227 om 142.

Het moet wel heel raar lopen wil Messi zondag tegen Osasuna droog blijven staan. Dat hij het prestigieuze record in een thuiswedstrijd kan pakken speelt een voorname rol (een week later komen de Catalanen in Estadio Bernabéu uit tegen Real Madrid) én bovendien heeft hij een fantastische staat van dienst tegen de club uit Pamplona.

Messi maakte namens Barcelona in zestien officiële ontmoetingen met Osasuna zestien doelpunten en was daarnaast ook nog eens goed voor vijf assists. Alleen tegen Atlético Madrid (twintig goals), Real Madrid en Sevilla (elk achttien) toonde de Argentijnse sterspeler zich nóg productiever.

Eén of meer doelpunten tegen Osasuna brengen Messi ook meteen weer een stap dichter bij een volgend record: dat van voormalig Athletic de Bilbao-aanvaller Telmo Zarra, die met 251 goals al járen topscorer aller tijden is in de Primera División is. Messi staat momenteel op 230 treffers in de hoogste Spaanse divisie en zal ook dat record uiteindelijk wel voor zich opeisen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.