Messi haalt Argentijnse kranten door het slijk

Reacties

Lionel Messi heeft uitgehaald naar Argentijnse media die schreven dat hij heeft overwogen zich tijdelijk niet beschikbaar te stellen voor zijn land. De aanvaller meldt zich dan ook gewoon bij de nationale ploeg voor de oefenduels met Bolivia en Mexico.

Messi haalt Argentijnse kranten door het slijk

Na de verloren finale van het toernooi om de Copa América kwam Messi onder vuur te liggen in zijn vaderland. Zo plaatste Olé vraagtekens bij zijn aanvoerderschap en zwakke prestaties namens Argentinië in vergelijking met zijn optredens namens Barcelona. Naar aanleiding van die kritiek zou Messi hebben overwogen zich voorlopig niet beschikbaar te stellen voor Argentinië, concludeerde Olé zelfs.

Totale onzin, zegt Messi zelf. 'Ik heb nooit gezegd dat ik niet langer voor het nationale elftal wilde spelen', aldus de 28-jarige aanvaller tegen ESPN. 'De pers schrijft maar wat. Ze kunnen me niet meer afmaken dan ze al gedaan hebben. Ik ben deze verhalen inmiddels wel gewend. Er komen twee oefenwedstrijden aan en als de bondscoach me oproept zal ik me gewoon melden.'

Bondscoach Gerardo Martino deed inderdaad een beroep op Messi voor de oefenpartijen tegen Bolivia en Mexico van 5 en 8 september. Sinds zijn debuut voor de nationale ploeg in 2005 speelde Messi 103 interlands, waarin hij 46 keer scoorde. Hij staat daardoor tweede op de lijst met topscorers aller tijden van Argentinië. Gabriel Batistuta is nog altijd in het bezit van die titel met 56 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.