'Messi overweegt tijdelijk afscheid als international'

Reacties

Argentinië likt nog steeds zijn wonden na de verloren Copa América-finale van zaterdag tegen Chili. De nationale pers heeft aanvoerder Lionel Messi onder vuur genomen na de mislukte jacht op de eerste hoofdprijs sinds 1993.

'Messi overweegt tijdelijk afscheid als international'

Na twee verloren finales in twaalf maanden - op 13 juli 2014 was Duitsland in de WK-finale na verlenging te sterk - en een almaar aanhoudende prijzendroogte van inmiddels 22 jaar loopt Argentinië over van frustratie over het uitblijven van een grote triomf voor de nationale ploeg. De Argentijnse sportpers lijkt zijn zondebok te hebben gevonden: niet zozeer bondscoach Gerardo Martino, maar Messi krijgt het zwaar te verduren in de media. Het grote contrast tussen de prestaties van de 28-jarige aanvaller bij Barcelona en zijn optredens voor Argentinië voedt andermaal de teleurstelling en woede over wéér een verloren eindstrijd.

De krantOlé loopt opzichtig voorop in de kritiek op Messi. In een vlammend commentaar zet de grootste sportkrant van het land openlijk vraagtekens bij het aanvoerderschap van de aanvaller. 'Het elftal was niet goed voorbereid op de finale. Vooral Messi liet het afweten. Hij liep alleen maar te wandelen over het veld. Het is mooi geweest. Het is tijd om onze tanden te laten zien, zoals Javier Mascherano dat bij uitstek kan. De aanvoerdersband zit duidelijk om de verkeerde arm', aldus de krant.

Volgens enkele gerenommeerde Argentijnse journalisten, onder wie Olé's Marcelo Sottile (de schrijver van de biografie Lionel Messi el Distinto), is Messi de aanhoudende kritiek op zijn prestaties in de nationale ploeg meer dan beu. Dat het volk juist hém de drie verloren finales van de laatste jaren (ook die om de Copa América van 2007) aanrekent, doet de sterspeler van Barcelona meer pijn dan menigeen denkt. Hij zou zelfs overwegen om zich een tijdje niet beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg, zoals hij dat ook na de verloren WK-finale van 2014 overwoog. Dat zou betekenen dat Argentinië de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland vanaf oktober zonder zijn aanvoerder moet beginnen.

Luis Segura, de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, sprak in de krant Día a Día zijn zorgen uit over de ontstane situatie rond Messi. 'Ik begrijp niet dat er mensen zijn die zijn kwaliteiten en instelling als voetballer in twijfel trekken. Die staan bij Messi namelijk nóóit ter discussie. Ik hoop maar dat alle kritiek hem niet te veel wordt. Het zou een ramp zijn als we hem niet meer zouden kunnen begroeten bij de nationale ploeg.'

Messi zelf verwerkt de verloren Copa-finale én de storm van kritiek momenteel met zijn partner Antonella en zijn zoontje Thiago in zijn geboorteplaats Rosario. Hij meldt zich op 5 augustus weer bij Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.