Martino rekent op bekritiseerde Messi tegen Mexico

Reacties

Bondscoach Tata Martino twijfelt er niet aan dat Lionel Messi gehoor zal geven aan zijn oproep voor het oefenduel dat Argentinië volgende maand speelt met Mexico. Na de verloren Copa América-finale was er sprake van dat de ster van Barcelona een pauze zou nemen wegens de lading kritiek.

Martino rekent op bekritiseerde Messi tegen Mexico

'Messi heeft niet gezegd dat hij niet beschikbaar zou zijn voor de wedstrijd tegen Mexico', liep Martino in gesprek met een Zuid-Amerikaans radiostation vooruit op het vriendschappelijke duel van 8 september. 'Dat zullen we volgende week zien als ik mijn selectie bekendmaak', sprak de Argentijn zelfverzekerd.

De voormalige trainer van Barcelona kan zich niet voorstellen dat Messi zich afmeldt voor de Albiceleste. 'Dan zou ik enorm teleurgesteld zijn, want niemand kan zich voorstellen dat de beste speler ter wereld niet wil uitkomen voor zijn land. Niemand kan zich een nationale ploeg inbeelden zonder Messi.'

Kritiek
Martino kan zich dan ook niet vinden in de kritiek op Messi, die door de Argentijnse natie grotendeels verantwoordelijk werd gehouden voor het uitblijven van de eerste hoofdprijs sinds 1993. In de na penalty's verloren eindstrijd tegen Chili was hij immers onzichtbaar, zoals hij vorig jaar ook al niet zijn stempel had kunnen drukken op de WK-finale tegen Duitsland.

'Het optreden van Messi tijdens de Copa América behoort tot zijn beste in het shirt van Argentinië', stelt Martino over de technisch begaafde linkspoot, die alleen één keer uit een penalty scoorde in het openingsduel met Paraguay (2-2), maar in de met 6-1 gewonnen halve finale tegen datzelfde land drie assists gaf. 'Ik vind het ongelooflijk dat ik op zulke kritiek moet reageren', besloot de geïrriteerde Martino daarom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.