'Mendes zorgt voor meespelen Courtois en transfer Costa'

Reacties

Thibaut Courtois speelt waarschijnlijk toch mee met Atlético Madrid tijdens de halve finale van de Champions League. De invloedrijke zaakwaarnemer Jorge Mendes lijkt ervoor te zorgen dat ook Chelsea tevreden blijft.

'Mendes zorgt voor meespelen Courtois en transfer Costa'

Voor het derde seizoen op rij wordt Courtois door Atlético gehuurd van Chelsea, maar nu beide clubs elkaar treffen in het kampioenenbal zou de Belgische doelman mogelijk vanaf de tribune moeten toekijken. De Madrilenen zouden per wedstrijd drie miljoen euro aan Chelsea over moeten maken, maar Atlético wil de Londense club (ondanks het veto dat de UEFA uitsprak over de rechtsgeldigheid van de clausule) nog liever te vriend houden.

Want dan zou Courtois misschien nog een seizoen op huurbasis te bewonderen zijn in Estadio Vicente Calderón. Mendes zag echter nog een andere optie om beide partijen gelukkig te maken, meldt El Confidencial. De Portugees, die afgelopen zomer Radamel Falcao voor zestig miljoen euro van Atlético naar AS Monaco bracht, aast namelijk opnieuw op een toptransfer.

En daarom heeft hij Atlético bereid gevonden om Diego Costa na dit seizoen te laten vertrekken naar Chelsea, dat liefst zestig miljoen euro betaalt. En dan gaat de Londense club er ook mee akkoord dat Courtois speelt in de Champions League en nog een jaar in Madrid blijft.

'Hij moet kiezen wat het beste voor hem is', reageerde Atlético-trainer Diego Simeone eerder al. 'Ik sta achter elke beslissing. Het is logisch dat Chelsea interesse heeft en het maakt me zelfs blij, omdat ik het als een compliment zie dat mijn spelers beter worden. Chelsea heeft veel financiële kracht en als hij wil gaan, heb ik daar geen problemen mee.'

Het vertrek van Diego Costa naar Chelsea opent dan mogelijk ook de deur voor Fernando Torres om terug te keren bij Atlético. De dertigjarige spits verliet Madrid in 2007 voor Liverpool, waar hij erg succesvol was. Sinds begin 2011 speelt hij voor Chelsea, dat 58,5 miljoen euro betaalde, maar daar wist hij nooit de hooggespannen verwachtingen waar te maken.

Een nieuwe samenwerking ziet Simeone, die met Torres samenspeelde in de periode 2003-05, wel zitten. Het eerste contact is al gelegd. 'Ik heb berichtjes naar hem gestuurd. Natuurlijk zou hij het mooi vinden om terug te keren bij de club waar hij opgroeide en gelukkig was.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.