Statement UEFA: bepaling over Courtois verboden

Reacties

De Europese voetbalbond heeft duidelijkheid verschaft over de ophef rond Thibaut Courtois. De Belgische doelman van Atlético Madrid, dat hem huurt van Chelsea, zou bij een eventuele confrontatie tussen die twee ploegen in de Champions League vanwege een bepaling in zijn contract niet mogen spelen tenzij er drie miljoen euro wordt betaald door de Madrilenen.

Statement UEFA: bepaling over Courtois verboden

De UEFA meldt in een statement dat een dergelijke bepaling in strijd is met de reglementen én met de principes van de UEFA. 'De integriteit is een fundamenteel principe en de regels stellen duidelijk dat clubs buiten de eigen opgestelde spelers geen invloed kunnen uitoefenen.'

In het statement verwijst de UEFA naar de zaak-Courtois. 'Door de ophef voelen wij ons genoodzaakt een en ander toe te lichten. Het is ten strengste verboden invloed uit te oefenen op de opstelling van de tegenstander.'

Mochten de clubs tóch de bepaling in acht nemen, dan kondigt de UEFA zelfs sancties aan. Toch lijkt het er mede door dit statement op dat Atlético bij een confrontatie met Chelsea de Belg gewoon kan en zal opstellen.

De loting is vrijdag om 12.00 uur. Dan zal blijken of Atlético en Chelsea elkaar daadwerkelijk ontmoeten in de halve finale of dat het affiche mogelijk zelfs de eindstrijd kan worden.

NOOT: uit de loting kwam inderdaad een halve finale tussen Atlético Madrid en Chelsea. Daarop kondigde Chelsea aan zich - in principe - neer te leggen bij het besluit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.