VI Live: kijk terug op twee kolkende kwartfinales

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: kijk terug op twee kolkende kwartfinales

22.36 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID – BARCELONA 1-0
Estadio Vincente Calderón ontploft! Scheidsrechter Howard Webb fluit voor het eindsignaal. Atlético Madrid houdt overtuigend stand en gaat dankzij een vroege goal van Koke naar de halve finale, waarin mogelijk stadgenoot Real Madrid wacht.

22.35: EINDSTAND BAYERN MÜNCHEN – MANCHESTER UNITED 3-1
Afgelopen! Bekerhouder Bayern München plaatst zich voor de laatste vier van de Champions League. Arjen Robben was met een goal en assist van levensbelang voor de Duitsers

22.17 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – MANCHESTER UNITED 3-1
Wedstrijd beslist, toch!? Arjen Robben helpt Bayern München –normaal gesproken- aan een plek in de halve finale met een van richting veranderd schot. Wat is de Nederlander toch belangrijk

22.09 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – MANCHESTER UNITED 2-1
Toooor! Bayern drukt zijn enorme overwicht eindelijk uit in de score. Arjen Robben speelt vanaf rechts hard voor en Thomas Müller prikt de bal achter David De Gea

22.06 uur: ATLÉTICO MADRID – BARCELONA
Na ruim een uur heeft Barcelona-doelman José Manuel Pinto eindelijk weer eens wat te doen. Invaller Diego stelt hem vanuit een moelijke hoek op de proef. Atlético bijt eindelijk weer even van zich af na een dominante fase van Barcelona, waarin de grootste kans was voor Xavi.

22.00 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – MANCHESTER UNITED 1-1          
En daar is de goal van Bayern! Mario Mandzukic kopt Der Rekordmeister naast United, dat de voorsprong niet eens een minuut wist vast te houden. Als de stand zo blijft, gaan we verlengen

21.59 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – MANCHESTER UNITED 0-1          
Goaaaaaal! Totaal tegen de verhouding in leidt Manchester United in de Allianz Evra. Patrice Evra kegelt de bal vanaf zestien meter via de onderkant van de lat in het doel. Manuel Neuer is to-taal kansloos. Bayern moet vol aan de bak!

21.50 uur: ATLÉTICO MADRID – BARCELONA
Kort na de hervatting komt Atlético Madrid serieus in de problemen. Met kunst- en vliegwerk houdt Thibaut Courtois zijn doel schoon, nadat eerst Neymar en vervolgens Lionel Messi de kans had gelijk te maken.

21.32 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID – BARCELONA 1-0
Na een fantastische eerste helft gaat Atlético Madrid de kleedkamers in met een 1-0 voorsprong. Of de ploeg van trainer Diego Simeone daar gelukkig mee is, blijft de vraag. Na de vroege openingsgoal van Koke raakte David Vila nog paal en lat. Barcelona deed alleen wat terug via twee pogingen van Lionel Messi (twee keer naast), maar naarmate de wedstrijd vorderde hadden de Catalanen het heft wel meer en meer in handen.

21.32 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN – MANCHESTER UNITED 0-0
Manchester United overleeft in Beieren. De Engelse club laat het initiatief aan Bayern München, bij wie Arjen Robben de gevaarlijkste speler is. Doordat United prima verdedigt kregen de Duitsers nog niet veel uitgespeelde kansen. Het blijft dus razend spannend in de Allianz Arena. Na rust zal United zijn defensieve opvatting moeten laten varen, want het moet op zijn minst een keer scoren om een kans te maken op een plek in de halve finale

21.09 uur: ATLÉTICO MADRID – BARCELONA
Dat het nog altijd slechts 1-0 staat mag een klein wonder heten. Neymar bezorgt de bal bij Lionel Messi door Tiago op fraaie wijze te poorten. Messi schiet echter naast. Het aantal open kansen is al bijna niet meer op één hand te tellen.

21.03 uur: ATLÉTICO MADRID – BARCELONA
Barcelona mag niet klagen. David Villa is opnieuw dicht bij een treffer, ditmaal raakt de afgelopen zomer van Barça overgekomen spits de lat namens het ontketende Atlético Madrid.

21.00 uur: BAYERN MÜNCHEN – MANCHESTER UNITED
Oei! Arjen Robben schiet uit lastige positie nét naast namens Bayern, dat Manchester United volledig omsingelt. Een doelpunt lijkt niet lang uit te kunnen blijven.

20.58 uur: ATLÉTICO MADRID – BARCELONA
Daar is de eerste kans voor Barcelona. Dani Alves brengt Lionel Messi in stelling met een afgemeten voorzet, maar de Argentijn kopt in kansrijke positie naast het doel van Atlético.

20.56 uur: ATLÉTICO MADRID – BARCELONA
Waar gaat dit eindigen? Atlético Madrid geeft vol gas in de openingsfase en raakt nu opnieuw de paal. Ditmaal is het David Villa die bijna scoort tegen zijn voormalige werkgever.

20.50 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID – BARCELONA: 1-0
Barcelona komt al meteen in de problemen in het kolkende Estadio Vicente Calderón. Adrián López, de vervanger van Diego Costa, raakt eerst de paal met een snoeihard schot. Vervolgens tikt Koke in de nastoot alsnog binnen na voorbereidend werk van David Villa en weer Adrián.

20.45 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID – BARCELONA
Na de 1-1 van vorige week in Camp Nou moeten de Spaanse topclubs dinsdagavond in Estadio Vicente Calderón uitmaken wie de landgenoten van Real Madrid volgt naar de halve finale.

20.45 uur: AFTRAP BAYERN MÜNCHEN – MANCHESTER UNITED
Vorige week kon Manchester United titelhouder Bayern München nog op een 1-1 gelijkspel houden, maar de vraag is of dat in de Allianz Arena opnieuw lukt. Bayern start met een extreem offensief middenveld en is vast van plan United ondersteboven te spelen.

19.38 uur: OPSTELLINGEN BAYERN MÜNCHEN – MANCHESTER UNITED
De weg naar de halve finale ligt voor zowel Bayern als United nog open, want het duel op Old Trafford van vorige week eindigde in 1-1 dankzij doelpunten van Nemanja Vidic en Bastian Schweinsteiger. Laatstgenoemde ontbreekt deze keer bij Bayern vanwege een schorsing, net als Javi Martínez. Thiago Alcantara, Xherdan Shaqiri, Diego Contento en Holger Badstuber zijn stuk voor stuk absent vanwege blessureleed. Vanzelfsprekend staat Arjen Robben wel gewoon in de basis bij Der Rekordmeister, waar Toni Kroos als controlerende middenvelder aantreedt. Thomas Müller en Mario Götze staan vlak voor hem. Rafinha begint op de bank, waardoor Philipp Lahm de rechtsback is.

Aan Engelse zijde speelt Patrice Evra in plaats van Alexander Büttner, die vorige week de linksbackpositie innam. Chris Smalling krijgt de voorkeur boven Rio Ferdinand. Wayne Rooney is (net) op tijd fit geraakt en speelt in de rug van Danny Welbeck, die op de plaats van de nog steeds geblesseerde Robin van Persie acteert. Ryan Giggs, die in het eerste duel met Bayern een hoofdrol vertolkte, begint op de bank.
Opstelling Bayern München: Neuer; Lahm, Boateng, Dante, Alaba; Kroos; Robben, Götze, Müller, Ribery; Mandzukic.
Opstelling Manchester United: De Gea; Jones, Smalling, Vidic, Evra; Fletcher, Carrick; Valencia, Rooney, Kagawa; Welbeck.

19.31 uur: OPSTELLINGEN ATLÉTICO MADRID – BARCELONA
Ruim een uur voor het begin van dé Champions League-kraker van vanavond bijzonder slecht nieuws voor Atlético Madrid. Diego Costa behoort niet tot de wedstrijdselectie van de Rojiblancos vanwege een dijbeenblessure. Die kwetsuur liep hij vorige week op in het eerste duel met Barça, dat in 1-1 eindigde.

De international van Spanje zette alles op alles om op tijd fit te raken, maar slaagde daar dus niet in. Daardoor is er in de aanvalslinie van Atlético plaats voor Adrián López. Hij vergezelt David Villa. Raúl García is de vervanger van Arda Turan, die net als Diego Costa niet inzetbaar is.

Bij Barcelona vangt trainer Gerardo Martino de afwezigheid van Gerard Piqué op door Marc Bartra naast Javier Mascherano te posteren in het centrum van de achterhoede. Verder valt op dat Cesc Fabregas in de punt van de aanval start als valse spits. Lionel Messi begint vanaf de rechterflank. Neymar start daardoor weer op zijn vertrouwde positie aan de linkerkant.
Opstelling Atlético Madrid: Courtois; Juanfran, Godín, Miranda, Filipe Luís; Raúl García, Tiago, Gabi, Koke; Adrián, Villa.
Opstelling Barcelona: Pinto; Dani Alves, Bartra, Mascherano, Alba; Xavi, Busquets, Iniesta; Messi, Fabregas, Neymar.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.