Meer onheil dreigt voor Suarez, Lugano over de schreef

Reacties

Luis Suarez moet zich flink zorgen maken na zijn beet van dinsdag tegen Italië. Wereldvoetbalbond FIFA heeft bevestigd dat een eventuele schorsing wereldwijd kan gaan gelden, waardoor de Uruguayaanse spits ook in clubverband de nodige duels zou moeten gaan missen.

Meer onheil dreigt voor Suarez, Lugano over de schreef

Suarez, die volgens de Spaanse media op het punt zou staan om naar Barcelona over te stappen, is na het bijten van Giorgio Chiellini het gesprek van de dag. Even voor de winnende goal (1-0) van Diego Godín, waardoor Italië het toernooi moest verlaten en Uruguay naar de achtste finale gaat, vergreep de voormalige Ajacied zich aan de Italiaan. Bij een verhit duel beet hij hem in zijn schouder.

Voor Suarez was het al de derde keer dat hij zijn tanden zette in een tegenstander. Eerder deed hij dat met Ajax tegen PSV, en later ook nog namens Liverpool. Toen was Branislav Ivanovic het slachtoffer. In Nederland werd Suarez zeven duels geschorst, in Engeland tien.

Sponsors
Woensdag liet Suarez op de uitlooptraining van Uruguay verstek gaan en liet hij zich niet zien. Inmiddels is de advocaat van Suarez al richting Brazilië om zijn cliënt bij te staan in de woelige tijden. Behalve een zekere schorsing hangt Suarez nog meer onheil boven het hoofd. Diverse sponsors, waaronder het machtige Adidas, zouden twijfelen over hun voortzetting met de Uruguayaan.

Suarez en de Uruguayanen kunnen nog tot 22.00 uur Nederlandse tijd toelichting geven op het voorval. Ook eventuele bewijsstukken  kunnen dan nog worden aangedragen. Direct na het incident namen bondscoach Oscar Tabárez en aanvoerder Diego Lugano hun ploeggenoot nog in bescherming. De nationale bond meende bovendien in een verklaring dat de foto's van de tandafdruk op de schouder van Chiellini gefotoshopt zouden zijn.

Lugano
Vooral Lugano ging bij zijn steun voor Suarez over de schreef. 'De televisiebeelden bewijzen helemaal niets. De wond op de schouder van Chiellini is een oud litteken. Dat kan elke idioot zien. Chiellini is een slecht mens en een huilebalk. Ik had zo'n gedrag nooit verwacht van een Italiaan. Hij kan beter de nederlaag gewoon aanvaarden en zijn eigen fouten toegeven', aldus Lugano die dinsdag geblesseerd toekeek.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.