Mbappé maakt droomweek compleet bij winnend Monaco

Hij scoorde tegen Manchester City, werd opgeroepen voor het nationale elftal van Frankrijk én bezorgde AS Monaco de competitiezege tegen Caen (0-3). Het was de week van de pas achttienjarige Kylian Mbappé.

Na de 3-1 overwinning op Manchester City, waardoor Monaco zich plaatste voor de kwartfinale van de Champions League, stond het competitietreffen met Caen op het programma. Het treffen met de nummer zestien van Frankrijk werd een formaliteit.

Dat was vooral te danken aan Mbappé. De tiener kreeg van Leonardo Jardim opnieuw een basisplaats en was nog binnen het kwartier trefzeker. Na een goede kaats in het zestienmetergebied, kapte de sterke aanvaller zich knap vrij. De afronding was vervolgens een koud kunstje. Het was de elfde competitietreffer voor de tiener die deze week voor het eerst werd opgeroepen voor het nationale elftal van Frankrijk.

Direct na rust was Mbappé opnieuw belangrijk. De aanvaller werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald waarna Fabinho de 2-0 binnenschoot. Opvallende statistiek: het was de vijftiende penalty die de Braziliaan namens Monaco benutte. Hij miste nog nooit.

Met nog tien minuten te spelen besliste Mbappé hoogstpersoonlijk het duel. De spits kopte een voorzet van de rechterkant eenvoudig binnen. Door de overwinning vergroot Monaco het gat met nummer twee Paris Saint-Germain naar zes punten. De concurrent komt later vandaag nog in actie tegen Olympique Lyon.