Toptalent Mbappé leidt Monaco naar goede City-generale

Kylian Mbappé heeft zaterdag wederom een belangrijke bijdrage geleverd aan een overwinning van AS Monaco. De tienersensatie opende met zijn treffer de score tegen Girondins Bordeaux. Door de 2-1 zege blijft Monaco koploper in de Ligue 1.

Mbappé was vorige week al twee keer trefzeker in de 4-0 zege op FC Nantes en maakte onlangs indruk met zijn knappe eerste Champions League-doelpunt tegen Manchester City (5-3). Tegen Nantes maakte hij al zijn tiende competitietreffer in zijn carrière. Dat lukten alleen Wayne Rooney en Bojan Krkic eerder in de vijf grote Europese competities. Nog indrukwekkender is dat alleen Lionel Messi (tien) en Robert Lewandowski (elf) kunnen tippen aan de doelpuntenproductie van Mbappé in alle competities sinds februari.

De achttienjarige aanvaller brak tegen Bordeaux de ban voor de thuisploeg na 68 minuten. Hij schoot koel raak nadat collega-aanvaller Radamel Falcao hem had vrijgespeeld. Ruim vijf minuten later verdubbelde João Moutinho de voorsprong met een schitterend schot via de binnenkant van de paal, waarna invaller Diego Rolan de marge nog verkleinde. Een smetje op de zege was het late uitvallen van  Falcao, die onzeker lijkt voor de Champions League-return tegen Manchester City van woensdag (20.45 uur).

Monaco gaat door de overwinning met 68 punten aan kop in de Ligue 1. Olympique Nice verspeelde vrijdag punten tegen Caen (2-2) en staat nu op vijf punten van Monaco. Paris Saint-Germain komt zondagavond (21.00 uur) nog in actie in het uitduel met Lorient en kan middels een zege op drie punten komen.