Tienersensatie Mbappé houdt AS Monaco alleen aan kop

AS Monaco heeft zondagavond aan de hand van Kylian Mbappé opnieuw gewonnen in de Ligue 1. Het toptalent sloeg twee keer toe in de 4-0 zege op FC Nantes.

De achttienjarige aanvaller was al na vier minuten trefzeker in het Stade Louis II: via de kluts belandde de bal voor zijn voeten, waarna hij die door de benen van doelman Maxime Dupé schoot. Op slag van rust maakt Mbappé zijn tweede met het hoofd na goed voorwerk van Bernardo Silva. Vlak daarvoor vond collega-aanvaller Valère Germain ook al het net.

Na de pauze breidden de Monegasken de productie verder uit. Fabinho schoot vanaf elf meter raak na een overtreding op Thomas Lemar. Daarna nam de ploeg van trainer Leonardo Jardim wat gas terug.

Mbappé is de jongste speler die de grens van tien goals in de Ligue 1 in de afgelopen dertig seizoenen slecht. Een kleine twee weken terug maakte hij zijn eerste Champions League-goal in het spectaculaire treffen met Manchester City (5-3). Monaco treft dit seizoen sowieso uitermate makkelijk doel: het maakte al 82 doelpunten in de competitie en scoorde in vijftien competitieduels minstens drie keer.

Door de comfortabele zege gaat Monaco weer alleen aan kop in Frankrijk. Concurrenten Paris Saint-Germain en Olympique Nice wonnen dit weekend ook en staan op een achterstand van drie punten.